— Är det någon som missat att anmäla sig så kan vi vara så flexibla att vi kan ordna så att också de får plats några dagar till, säger Magnus Claesson, verksamhetschef på Nuvab.

Det är näringslivsbolaget i Vetlanda kommun som bjuder in till den årliga galan som för andra året i rad anordnas i Sapa arena. Teknik Kompaniets Stefan Lundin ska se till att ishallen förvandlas till festsal. För Magnus Claesson blir det premiär att gå på galan. Han tillträdde ju som ny verksamhetschef i somras.

— Eftersom det är min första gala så är det extra spännande för mig, säger Magnus Claesson som är glad över att fler deltagare än tidigare går på galan.

— Givetvis är det viktigt att ha en bra gala för att visa uppskattning till det lokala näringslivet. Därför är det kul om så många som möjligt kan gå. Vi skulle nog klara av att bli dubbelt så många, säger Magnus Claesson.

Nytt pris

Annons

Denna kväll står det lokala näringslivet och företagsamheten i kommunen i centrum.

— Vi uppmärksammar med priser till dem som gjort något extra och som sätter Vetlanda på kartan.

Pris kommer att delas ut till Årets företagare, Årets butik, Årets nyföretagare och Årets turismpris. Nytt i år är att det också delas ut ett integrationspris.

— Den här kvällen ska alla få känna stolthet, att de är en del av Vetlandas företagsliv.

Bra underhållning

För underhållningen svarar ”No Fingers Crossed”, musiker som bland annat rest världen runt med Robert Wells Rhapsody in Rock. Maria Hazell har medverkat i musikaler som Sound of Music, Kristina från Duvemåla och Annie. Nu står hon på egna ben som artist. Humorduon Moj från Vetlanda lovar att leverera specialanpassad humorunderhållning av största kaliber. Konferencier för kvällen blir Håkan Eng.

— Extra spännande är att Vetlanda-Posten också kommer att livesända galan hela kvällen, säger Magnus Claesson.

Det kommer att finnas tid för mingel. Att lära känna varandra inom näringslivet är bra för framtida samarbete. Kanske är det så att fler affärer kan hållas inom kommunen om man tipsar om varandra.