För läsarna har hon redan hunnit bli ett välbekant namn. I sommar gick hon in som vikarie på redaktionen i Vetlanda men gjorde också ett inhopp på Smålands-Dagblad i Sävsjö. Från och med i höst arbetar hon på redaktionen i Vetlanda som ersättare för Jennie Johansson som tar steget till Agendareporter i Eksjö.

Frida Ohlin är 26 år och kommer ursprungligen från Norrköping. Till Småland hittade hon tack vare sambon som hon träffade genom musiken. Tillsammans med honom, hans bror och en kille från Jönköping spelar de i hårdrocksbandet Rexoria, som för övrigt arbetar med en ny platta.

— Jag visste inte vad jag ville bli då utan började leta efter utbildningar i Småland. Jag sökte och kom in på Södra Vätterbygdens journalistutbildning. Journalistyrket verkade kul, berättar hon.

Frida flyttade ihop med sin sambo i Stockaryd men i somras tog de steget och flyttade till Vetlanda.

— Jag trivs väldigt bra här. Från att ha kommit från en större stad känner jag inte att jag saknar något. Jag tycker att det finns det mesta här, som en storstad har, men i komprimerad form. Så att det är lätt enkelt att ta sig överallt. Jag trivs förvånansvärt bra.

Vad tycker du är intressant att skriva om?

— Det mesta är roligt. Som ny journalist gäller det att sätta sig in i så mycket som möjligt. Att lära sig strukturerna i ett samhälle. Mest tycker jag det är roligt att jobba över huvud taget.

Annons

Familj: sambon Martin

Ålder: 26 år

Intressen: musik, journalistik

Tittar på: k..

Familj: sambon Martin

Ålder: 26 år

Intressen: musik, journalistik

Tittar på: komediserier och dokumentärer

Äter gärna: vegetariska tacos

Dricker: kaffe

Vad gör du om tio år: ”Time will tell”