I slutet av januari meddelade HV71 att man plockat in Jonas Fransson på lån. Målvakten har tränat med Jönköpingsklubben, men har inte fått visa upp sig i SHL sedan han anslöt från Västerås.

Nu meddelar Västerås att man väljer att plocka tillbaka Fransson – till att börja med för lördagsmatchen mot Pantern, där det verkar som att han får chansen från start mellan stolparna.

Annons

— Vi har gjort klart allt med HV och pratat med Jonas. Han tycker att det ska bli skitkul att komma tillbaka. Han har inte spelat match på länge, men han har tränat bra, säger VIK:s klubbdirektör/vd Johan Fägerblad till VLT.se.

Därmed finns det stor chans att det finns Taif-fostrade målvakter i båda lagens mål, då Emil Jidskog spelat riktigt bra för IK Pantern.

Han säger också att klubben hoppas få behålla Fransson februari ut.

Att Västerås hade möjligheten att plocka tillbaka Jonas Fransson vid behov stod klart när HV71 presenterade den rutinerade målvakten.

— Vi är inne i en viktig period av säsongen och vill trygga målvaktssidan och då dök denna möjlighet upp. Jonas kommer samtidigt vara tillgänglig för VIK om en skadesituation skulle uppstå för dem, sa sportchefen Johan Hult i en kommentar på HV71:s hemsida den 29 januari.

SHL