Spelare, ledare och supportrar chockades av nyheten att Vladan Ladan lämnar Hvetlanda Gif. 28-åringen var slutkörd och behövde semester.

Nu, tre veckor senare är han tillbaka i Sverige efter sin vistelse i Kroatien.

– Det är klart bättre, jag har hittat energi, men jag behöver ytterligare tid. Jag stressar inte fram något beslut, säger Ladan.

Många klubbar har tränarsidan spikad mitt under säsongen, men det uteslöt inte att det fanns alternativ för Ladan när han blev tillgänglig.

"Fanns alternativ"

Annons

– Det fanns ett alternativ ganska snabbt efteråt men jag sa nej för att jag behövde semester. Jag har sagt till Gif att jag inte lämnade för att jag har något annat på gång.

Efter Vladans beslut att lämna tvingades Gif ge sig ut på tränarjakt. Den blev dock inte särskilt lång eftersom klubben ganska snart fick klart med rutinerade Leif Ytterell.

– Jag har bara sett vem det är och jag tycker det blev ett bra alternativ. Jag hoppas att det fortsätter gå bra för laget, säger Ladan.

Allt kan hända

Vladan ser helst att semestern fortsätter tills att höstsäsongen är slut, men om något väldigt intressant läggs på bordet, kan det bli svårt att säga nej.

– Skulle det dyka upp något extremt så kanske jag hoppar på men jag ligger gärna lågt tills november säger Ladan och fortsätter:

– Mina rådgivare har kollat alternativ i USA, Kina, Afrika och även scoutingyrket. Jag är öppen för det mesta, jag är ung och ambitiös.