Robin Carlsson, 19, som den här säsongen vann Nässjö HC:s interna poängliga kommer nästa säsong att spela ishockey för HA74.

– Jag pratade lite med Torstensson (Viktor) och Niklas Brännström och de ville ha över mig till HA74, jag tog en vecka och tänkte igenom det. Det kändes rätt från början och jag har haft Niklas som tränare innan och vet hur han jobbar, säger Carlsson.

– Det känns som att det här är bra för min utveckling.

Carlsson har Nässjö HC som moderklubb och har de tre senaste säsongerna huserat i klubbens hockeytvåan-lag. Till hösten spelar NHC som bekant i hockeytrean och när klubben åkte ur tvåan kände Carlsson att det var dags att röra på sig.

Annons

– Visst är det tufft att lämna moderklubben, jag har spelat där sedan barnsben men känner att division 3 inte finns på kartan. Så då kändes HA74 som rätt steg för mig i min utveckling.

– Det verkar som att det kommer att bli ett väldigt bra lag i Sävsjö och att man kommer att få många bra spelare runt omkring sig.

Du svarade för 27 poäng på 35 matcher under säsongen, är det poäng du vill fortsätta att bidra med i HA74?

– Det är hårt jobb som gäller för mig själv, jag vill alltid lägga 110 procent och jag känner att jag är en riktig vinnarskalle som vill vinna till varje pris. Samtidigt vill jag självklart bidra med det jag kan, både med mål och assist. Jag gillar att vara den som gör poäng.

HA74:s sportchef Tobias Ståhlgren är nöjd med rekryteringen.

– Det är en bra spelare som vi har mött under vintern. Niklas (Brännström) känner honom sedan tidigare och vi har bra koll på han. Vi känner att han kommer att passa in bra hos oss, säger Ståhlgren.

Samtidigt står det klart att försvararen David Ärleskog har förlängt sitt kontrakt med HA74.