Årets första artistbokningar till Sävsjö Celebration är klara.

— Den sista försökte vi få loss redan i måndags, men de behövde lite betänketid, säger Håkan Waxegård på Sävsjö Celebration.

Och på onsdagseftermiddagen blev det klart att Ace Wilder kommer till Sävsjö Celebration i sommar.

— Det känns jätteroligt. Hon var ju med i melodifestivalen i lördags, och jag har aldrig fått så många sms om en artist som jag fick då, berättar Håkan Waxegård.

Och han får medhåll av Andreas Rancinger.

— Det är kul att vara med i bokningsgruppen nu när Sävsjö har fått gott artistrykte om sig. Flera kända artister letar upp oss och vill spela för att de har hört att det är en jättebra festival. Sen är jag jättenöjd med Ace Wilder, som vi faktiskt har haft på gång tre gånger tidigare.

Annons

För den som inte har koll så vann Ace Wilder melodifestivalens första deltävling i helgen, tillsammans med Nano, och har därmed gått till final.

Sävsjöikoner bokade

I fjol återförenades Forsa Rockers på Sävsjö Celebrations nya scen; Viva la Sävsjö. Och i år kommer de tillbaka.

— Jag lovade redan i julas att Forsa Rockers skulle vara det första bandet vi bokade. Och här är vi nu, berättar Håkan Waxegård.

Precis som i fjol kommer Sävsjöikonerna att spela på Rockabilly-scenen Viva la Sävsjö, och Waxegård lovar att det kommer satsas ännu mer på just det temat i år.

— Vi bygger ut den grejen och gör lite mer plats vid scenen, och så blir det lite större satsning på bilutställningen. Mer av allt, helt enkelt, säger han.

Och på Sävsjö Celebration ser man fram emot årets stora musikfest.

— Det känns som att det här kommer att bli den tyngsta fastivalen vi har haft, rent artistmässigt. Vi har redan två artister klara, och 15 till på gång. Och så kollar vi på om vi kan boka nån internationell akt också. Det här blir kanon, säger Håkan Waxegård.