Enligt hockeysverige.se, som hänvisar till den finska tidningen Iltalehti, skriver Jere Karalahti bland annat om sin tid i KHL med Dinamo Minsk.

Under tiden i den vitryska huvudstaden ska han, trots att han hade fru och barn hemma i Finland, ha träffat ett flertal kvinnor för att fördriva tiden.

”En av dem var Oksana som var glad och positiv. Men vår relation handlade aldrig om mer än sex, det var aldrig avsett för något mer än så”, ska Karalahti skriva i sin bok.

Oksana blev dock gravid med en dotter.

”Jag vill inte göra abort. Det är bara att acceptera att vi kommer att få ett barn”, skriver Karalahti att Oksana ska ha sagt.

Den tidigare NHL-spelaren ska bara ha träffat sin dotter en enda gång. Det var i samband med ishockey-VM i Minsk 2014 och det blev då ett kort möte på spelarhotellet.

Annons

”Även om jag hatar barnets mamma så hoppas jag fortfarande att jag kan vara en bra pappa till Stella”, skriver Karalahti, enligt hockeysverige.se.

42-årige Jere Karalahti kom till HV71 under säsongen 2014-15 och spelade sedan ytterligare en säsong i Jönköpingsklubben.

Redan när han anlände till HV var han öppen med sin tidigare problematik med alkohol, droger och ett intensivt festande. Ett leverne som gjorde att han till slut hamnade i koma.

I sin självbiografi skriver han också att han hade stora problem under sin tid som spelare i NHL-klubbarna Los Angeles Kings och Nashville Predators.

Enligt Svenska Yle-sporten ska Jere Karalahti skriva att han missade träningar på grund av festerna och när han dök upp var han långt ifrån hundraprocentig.

”Jag var ofta så borta att jag inte ens kunde svänga med skridskorna. I Nashville stannade jag en dryg månad och spelade femton matcher. I praktiken fick jag rejält med istid varannan kväll men var full 75 procent av tiden – eller hade i varje fall en rejäl baksmälla. I efterskott känns det surrealistiskt", skriver Karalahti i boken, enligt Yle.

Jere Karalahti spelade 66 grundseriematcher och tolv slutspelsmatcher med HV71.

Under den långa karriären blev det också spel i NHL, KHL, tyska ligan, finska högstaligan och flera A-landskamper och VM-turneringar med Finland.