Från Scenen hörs tonerna av Nordmans "Vandraren" och nere från dansbanan sjunger några andra elever "Walking on sunshine". Det är musikskolan som har anordnat den årliga non-stop-konserten i Folkets park under tisdagskvällen och ett femtiotal deltagare spelade och sjöng.

– Det här ska vara en somrig fest för elever, familj och anhöriga. Det blir nästan som en avslutning även om vi håller på några veckor till innan sommaren, säger rektor Leif Pettersson.

Musikskolefesten bjöd på konsert, fika, dans och en tipsrunda. Som besökare kunde man gå runt bland de olika scenerna och lyssna.

– Det är viktigt att det är avslappnat och opretentiöst. Det här är ett tillfälle där man får visa upp sig, men det är helt okej att spela fel också, fortsätter Leif Pettersson.

En som spelade på Dansbanan var Ella Hallgren som har spelat fiol i en termin. Hon berättar att det var nervöst innan hon gick upp på scenen.

– Men det blev en lättnad när det är avklarat. Jag har velat spela sedan jag var liten, berättar hon.

Tyra Sälleteg har spelat tvärflöjt i fem år och har varit med på den här festen tidigare. Hon har även spelat på Vetlandafesten och ska göra det i år igen.

– Jag tycker att det är jätteroligt att spela. Jag älskar musik och att få skapa, säger hon.