Företaget har tillverkat industriellt byggda verksamhetslokaler sedan starten 1956 och har lika länge varit ett av de marknadsledande företagen på den svenska marknaden.

Redan i vintras startade den stora satsning som de nya ägarna Cramo Adapteo beslutat om för företaget i Anneberg.

En förkskola på över 1 000 kvadratmeter som under våren har levererats till Esbo i Finland. Strax därefter kom ytterligare två ordrar från grannlandet.

– Industriellt byggande är relativt stort i Finland sedan tidigare och det är hård konkurrens, men det finns massor att göra och vi har fått en bra start. Vi vet samtidigt att vi levererar fina hus till ett bra pris, så det här blir en spännande satsning, säger Frank Blomkvist som är ansvarig säljare i Finland.

Leverans till Norge under hösten

Under tidig höst går även en första leverans till Norge. En förskola av storsäljarmodellen "Anneberg" ska ta plats i Nennestads kommun strax norr om Oslo.

– Detta innebär att vi har fått en riktigt bra start på vår nya internationella satsning. Nu kommer vi fortsätta vår expansion. Efterfrågan i Sverige är fortfarande stor men det här är ett tillfälle för oss att bredda verksamheten, säger Landén.

Nästa steg i satsningen är att ta sig till Danmark. Något som inte ligger allt för långt borta enligt Landén.

– Vi har haft några inledande diskussioner i Danmark, säger han.

Hoppas på en mer regelbunden efterfrågan

Att satsa på den internationella marknaden är en del av den satsning som de nya ägarna Cramo Adepteo har genomfört. Satsningen förväntas leda till en något mer jämn efterfrågan från det Annebergsbaserade företaget.

Annons

– Inom industritillverkning så går ju alltid mängden arbete upp och ner, det är svårt att komma ifrån, men vi hoppas i alla fall att kunna jämna ut det något mer tack vare denna satsningen, säger Landén.

Satsningen påverkar inte den varsel som företaget lade under våren då 24 anställda blev uppsagda.

Relaterat: Stor industri varslar – så många anställda drabbas