Vid 17.30-tiden i tisdags blev en 19-årig man rånad av ett gäng i anslutning till parkeringshuset invid Järnvägsgatan och Nässjö Steakhouse i centrala Nässjö. 19-åringen uppgav direkt efteråt att rånet utförts av fyra till fem personer som var okända för honom.

Några timmar senare, strax innan klockan 21, fick polisen flera larm om att åtta till tio personer var inblandade i ett våldsamt slagsmål invid Nässjö Steakhouse. Flera av inringarna sa att de sett att tillhyggen förekommit i slagsmålet.

Gänget som slagits hann skingras innan polisen kom till platsen men vittnen gav poliserna uppgifter om att fyra av männen försvunnit i en bil. Utifrån vittnesuppgifterna lyckades poliserna lokalisera bilen och stoppade den på Långgatan.

Fyra skadade

Annons

— När de fyra männen hörs visar det sig att de alla är målsägande i ärendet. De har alla skador efter misshandel. Två av dem visar sig vara skurna med ett vasst föremål, typ en glasflaska. De två andra uppger att de blivit knäade och slagna med någon form av tillhygge, ett bälte eller liknande, berättar Andreas Fyhr vid lokalpolisområde Höglandet och fortsätter:

— Det visar sig också att en av de knivskurna är samma 19-åring som blivit rånad av ett gäng tidigare på kvällen. Han säger att han inte känt igen dem som rånat honom eftersom de hade huvor och bandanas och alla hade mörka kläder. Men det verkar lite för otroligt att de två händelserna, rånet och slagsmålet, inte hör ihop.

Mycket stryk

De än så länge oidentifierade förövarna är misstänkta för rån och grov misshandel. De fyra i bilen påstår att de inte känner personerna som slagit dem. Polisen misstänker dock att de inblandade i rånet är samma personer som 19-åringen och hans kompisar hamnat i bråk med senare på kvällen och att de visst känner till varandra.

Bortsett från den skadade och rånade 19-åringen var de tre andra i bilen 18 år gamla. Flera av dem var så pass skadade att de fick uppsöka sjukhus för att bli omplåstrade.

— Alla fyra har fått ordentligt med stryk. Vi ser allvarligt på detta, det kunde gått riktigt illa, säger Andreas Fyhr.