Redan tidigt i höstas började Johan Hult och hans kollegor att skissa på hur HV71 ska se ut 2017-2018.

Fakta: De har utgående kontrakt

Följande HV-spelare har just nu kontrakt som går ut efter säsongen 16/17: Linus Söderström, A..

Fakta: De har utgående kontrakt

Följande HV-spelare har just nu kontrakt som går ut efter säsongen 16/17: Linus Söderström, Adam Almquist, Kristofer Berglund, Dylan Reese, Chris Abbott, Erik Andersson, Lias Andersson, Pär Arlbrandt, Anton Bengtsson, Ted Brithén, Erik Christensen, Teemu Laine, Filip Sandberg, Kevin Stenlund, Christoffer Törngren och Simon Önerud. Dessutom har backen Niklas Hansson redan kontrakt med NHL-klubben Dallas Stars och spelar på lån i HV.

Källa: eliteprospects.com

— Det har varit en intensiv period ett tag. Det drar igång under hösten då vi tittar väldigt brett på spelare som kan bli aktuella för oss, och efter det blir det mer "pinpointade" namn vi studerar. Det är i den fasen vi är just nu, säger Johan Hult.

Men det är inte bara fokus på spelare utifrån som gäller. Långt därifrån. I truppen som HV71 just nu har är det hela 16 spelare som sitter på kontrakt som går ut till våren, dessutom skrev backen Niklas Hansson inför säsongen på ett NHL-kontrakt med Dallas Stars och spelar därför i HV på lån.

— Det är en pågående process och det är ingen hemlighet att det jobbas på förlängningar med spelare i den befintliga truppen. Det ska vara en bra känsla för båda parter, både från vår och spelarens sida. Sedan har spelarna olika situationer, en del kan det gå fort med och en del känner att de vill vänta och känna sig för, säger Johan Hult.

Annons

Det är ändå många spelare som sitter på utgående kontrakt – känner ni någon stress över det?

— Nej, det är ingen stress. Vi har bra kommunikation med spelarna och det känns som vi ligger bra tidsmässigt, säger Johan Hult, som förra veckan förlängde kontraktet med backen Lawrence Pilut.

Hur många av spelarna kan bli kvar i truppen till nästa säsong?

— Vi vill inte byta ut jättemycket och kommer att försöka hålla gruppen så intakt som möjligt. Men vi är medvetna om att det kommer att bli vissa rockader, det blir det varje år och det går inte att komma ifrån. Det optimala, om man får önska, vore att vi bara behöver skifta fyra till sex spelare, säger HV-sportchefen.

Kan det bli några ändringar i truppen redan under den här säsongen?

— Vi håller ständigt koll på marknaden, men jag kan säga att den i stort sett ligger nere just nu. Det är inte mycket som händer. Men vi håller som sagt koll och får till exempel utvärdera läget med Teemu Laine. Vi har samtidigt en bred trupp och juniorer som har fyllt på och gjort det jättebra, säger Johan Hult, som på onsdagen befann sig på Hooks Herrgård med spelarna och de andra ledarna i HV71.

— Vi hade först en interntävling där vi slog in paket och så där. Det var några riktigt grymma tävlingar.

Någon som imponerade lite extra där?

— Ja, jag tycker att (Pär) Arlbrandt har imponerat stort. Christoffer Törngren stack ut också, säger Johan Hult och fortsätter:

— Efter tävlingen blev det träning och på kvällen spa och en god middag. Ett skönt avbrott mitt i veckan.

SHL