Med ett ingångssnitt på 0,648 har 22-årige Oliver Berntzon varit en av de mest jagade svenska speedwayförarna till nästa säsong.

Berntzon om...

Bästa föraren han har kört med: ”Chris Holder när han och jag körde i Lejonen. Han har ..

Berntzon om...

Bästa föraren han har kört med: ”Chris Holder när han och jag körde i Lejonen. Han har sådan kontroll över sin cykel och det var en ära att köra med honom”.

Sin favoritbana: ”Nässjö, faktiskt. Det är en speciell, teknisk och svåråkt bana där unga förare lär sig otroligt mycket. Det är synd att det är så längesedan man var där”.

Bästa speedwayminne: ”Lag-VM 2014 och första gången jag var reserv till GP-tävlingen i Stockholm”.

Men nu står det klart att han kommer köra för Elit Vetlanda – och det kan klubbens fans tacka bland andra Tomas H Jonasson och Tai Woffinden för.

– Jag och Tomas har pratat länge om det där, att vi borde köra för samma klubb. Sedan kom Tai fram till mig när vi mötte Vetlanda i Gislaved och sa att jag ingick i klubbens planer för nästa säsong. Efter det har allt gått väldigt snabbt och Vetlanda har känts helt rätt under lång tid, förklarar Berntzon.

Annons

För att Oliver Berntzon skulle lämna Lejonen stod klart tidigt. När Anderstorpssonen presenterades hette det att han var ”bygdens son”, men det har Berntzon knappast märkt av under säsongen.

Besviken på Lejonen

– Jag förstår att det inte är så populärt att jag går till Vetlanda. Men jag kunde knappast bry mig mindre om vad Lejonen tycker om det. Hade de behandlat mig som en hemmason hade läget kanske varit annorlunda, säger Berntzon.

Du är alltså besviken på din roll i Lejonen?

– Ja, inför den här säsongen pratade man i Lejonen om att man skulle bygga ett lag snarare än att vinna matcher. Men så fort jag hade några dåliga tävlingar fick jag stå åt sidan och det var ingen hemmaklubbkänsla alls över årets Lejonen. Jag kan ta att bli petad, men lagledaren besvärade sig inte ens med att ringa och meddela det. Jag bestämde mig redan tidigt i somras för att lämna Lejonen till nästa säsong.

Lagkamrat följer med

Samtidigt som Elit Vetlanda skriver kontrakt med Oliver Berntzon står det också klart att hans klubbkompis från Lejonen, Tobiasz Musielak, går samma väg.

Den 22-årige föraren har trots sin unga ålder varit kapten för polska mästarna Unia Leszno den här säsongen.

– Han har en karaktär som passar Vetlanda, säger Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand.