Försäljningen av den nuvarande bilanläggningen var ett krav för att kunna realisera det planerade nybygget i Nydalarondellen. Under tisdagseftermiddagen undertecknades köpeavtalet med El & Projektering AB liksom avtalet med Byggbolaget i Vetlanda AB som fått totalentreprenaden. Bygglovsansökan ska nu lämnas in.

— Vi hoppas att komma igång i slutet av maj. Det kommer att bli en helt ny anläggning för fyra bilmärken, berättar Magnus Skobe, styrelseordförande och koncernchef för Skobes Bil AB.

Annons

Förutom nybilshallarna planeras även för en begagnathall, bilverkstäder, skadeverkstad, bilvårdslokal, bildelslager, däckverkstad, automattvätthall, miljöstation samt en drivmedelsanläggning. Förhoppningen är att den nya anläggningen ska stå klar i maj nästa år.

El & Projektering AB tar över fastigheten vid halvårsskiftet 2018. Redan i maj i år får dock företaget tillträde till lastvagnsdelen som ska byggas om för eget behov. Det blir lager och kontor för 36 anställda. Verksamheten beräknas flytta in under senhösten.

— Det blir lite nytändning för vårt företag, berättar Michael Lundquist som är delägare tillsammans med Roland Fransson.

Resterande lokaler på fastigheten ska hyras ut. Några intressenter finns inte i dagläget med 14 månader kvar till övertagandet, men Michael Lundquist räknar med att det finns efterfrågan på industrilokaler.

— Det är vi inte så oroliga för faktiskt, berättar han.

Han ser att det är högtryck inom det lokala näringslivet. Den lokal som El & Projektering AB lämnar efter sommaren finns det en hyresgäst till.

— Det har vi redan klart med, berättar Michael Lundquist.