Erikshester gård är en fårgård som har utvecklats till ett "mini-skansen" enligt Göran Danefur som driver gården tillsammans med sin fru Inga-Lill och får hjälp av en god vän.

— Förutom våra 500 får har vi även hästar, kaniner, minigrisar, getter, höns, hund och katt, berättar Danefur.

Den ekologiska gården består av närmare 20 hus som tillsammans skapar en unik atmosfär. I ett hus finner man gårdsfiket och i ett annat, butiken där man kan köpa lammskinn.

— Vi har öppet alla helger under hela sommaren. Vi önskar att vi hade haft möjlighet att ha öppet i veckorna men vi måste också hinna med alla våra djur. Och att baka till gårdsfiket tar sin tid, förklarar han.

Annons

Besökarna är många och en del åker långt för att komma till gården i Erikshester.

— Det är svårt att säga exakt hur många besökare vi har, men vi pratar om runt 6000 besökare per år. Under somrarna brukar vi ha många utländska gäster, främst från Tyskland, säger Göran Danefur.

— Det är väldigt trevligt med allt besök som gården får. Besökarna är väldigt positiva och responsen vi får ger oss kraft att fortsätta driva verksamheten, tillägger han.

I år har Erikshester gård valt att utöka med en minigolfbana på tolv hål. Göran har byggt banan med pastischer av några av gårdens hus som hinder. Detta ska förhoppningsvis generera i en ännu bättre vistelse för besökarna på gården.

— Nu finns det lite mer att göra när man besöker gården vilket vi hoppas ska uppskattas.

Utöver minigolfbanan och alla djur finns det även en lekplats samt en gammal ladugård där man kan hoppa i hö. För de som önskar erbjuder gården även övernattning.

— Vi har ett "bo på lantgård"-erbjudande där gästerna då får bo i ett av husen och helt enkelt njuta av livet på landet, säger Danefur.

LÄS MER: Fler nya djur på Erikshester gård

LÄS MER: Flyttade till landet — nu är livet får