Syftet med Fruktlunden har alltid varit att alla ska kunna vara där oavsett vem eller vad man är. Almuth Holmqvist som är engagerad i Fruktlunden menar att ingen ska uteslutas.

— Alla är lika mycket värda. Här ska man kunna vara man kvinna, svensk, invandrare, funktionshindrad, ung, gammal. Det sållas bort alldeles för många människor i dag, det finns fördomar i mängder.

Flera föreningar

Annons

På onsdagen under Regnbågsveckan går de ihop med Emådalens vikingar och Vetlanda cosplay för en skördefest i Fruktlunden. Förutom lundens egen skörd blir det korvgrillning och man får vara med och se förberedelser för vad som komma skall i området.

— Det kommer en landskapsarkitekt som ska visa var vikingarna ska bygga och vilka träd som får vara kvar där sedan som vi ska sätta upp fågelholkar i.

Ska vara till för alla

Almuth hoppas att skördefesten ska uppmärksamma Fruktlunden som en plats där alla får vistas och där alla får plocka av frukten, med måtta.

— Det har ju hänt att folk plockat något våldsamt men jag vill att folk ska tänka på att det som finns här är till alla. Och vi har försökt göra området så tillgängligt som möjligt. Vi ska sätta upp skyltar på arabiska, Roger har byggt lådor så att barn och funktionshindrade ska kunna komma åt lättare och kommunen har lovat att de ska jämna marken här.

Nu hoppas Almuth bara på regnfri skördefestkväll.

— Som det ser ut nu ska det regna fram till på tisdag och sen blir det fins på onsdag, så det hoppas jag på.