Clownen Jac är en stjärna. Han får människor att skratta och jubla, men allt är egentligen en lögn.

Evabritt Strandberg gestaltar Jonathan Borck, mer känd som clownen Jac, vars karriär har byggts på en god väns död. Men nu börjar dödsångesten att bli för mycket, och Jonathan har bestämt sig för att berätta sanningen om sin väns olycka. Men att säga sanningen är inte alltid så enkelt, speciellt inte när lögnen är vad som skapat lyckan.

Kommer till Sävsjö

På onsdag kväll sätts Regionteaterns teaterföreställning av Hjalmar Bergmans klassiska roman upp på Kulturhuset.

Annons

— Det här är en gammal klassiker i ny tappning. Det blir en färgstark föreställning med välkänd popmusik, som passar den breda publiken, och inte bara för kulturtanter som jag, berättar Kulturhusets ordförande Gunilla Johansson och skrattar.

Föreställningen har fått god kritik när den satts upp på andra scener i landet, och ny hoppas Gunilla Johansson att Sävsjöborna ska ta tillfället i akt och få uppleva kulturen live.

— Jag skulle önska att fler upptäcker vilken fantastiskt upplevelse live-föreställningar av olika slag är, säger hon.

Fler teatrar i vår

Teaterföreningen Va' Du Vill anordnar flera teaterföreställningar om året på Kulturhuset, och det finns redan flera inbokade datum under våren.

— Vi börjar med Femtinge Teaters premiär av sin nya show ”Jukebox” i januari, och så har vi ”Föregångerskan” som handlar om kampen för kvinnlig rösträtt, lagom till Internationella kvinnodagen. Och den 21 mars visar vi ”Ankomsten” som har fått fantastisk kritik, berättar Gunilla Johansson.