Vetlanda-Posten

Annons

En flod, en kaffekopp och ett rymdskepp – när konstnärer möter forskare uppstår något nytt

En flod, en kaffekopp och ett rymdskepp – när konstnärer möter forskare uppstår något nytt

Att enbart koppla samman konst och kultur med förströelse ger en felaktig bild, skriver Börje Stålhammar, som är fascinerad av samspelet mellan vetenskap och kultur.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

IM–hemmets insats under andra världskriget

Individuell människohjälp grundades 1938 av Britta Holmström och Vrigstadgården blev den första IM lokalen i Sverige. Detta i samband med mottagandet av polska kvinnor från koncentrationsläger.
– De gav oss ett värde igen, berättar Janina "Inka" Dahlquist som bodde här under många år.

Vrigstad sortergård öppnas i slutet av månaden

Vrigstad sortergård öppnas tisdagen den 27 augusti. Här går det att lämna de flesta typer av avfall. Nyöppningen firas med invigning den 14 september.
–De viktigaste delarna är färdiga, säger Carl Odelberg i pressmeddelandet.

Kvinna död efter krock med lastbil på riksväg 32

Två personer, en man och en kvinna, fick föras till sjukhus efter att en bil krockat med en lastbil på riksväg 32 under fredagsförmiddagen. Under eftermiddagen meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador.

Familjefest när barnen fiskar kräftor i Emån

Njudungfiskarnas kräftfiske för barn har utvecklats till rena rama familjefesterna. Något som glädjer eldsjälarna Sören och Siv-Britt Bengtsson.

Polisen efter våldsbrotten: "Det finns vittnen"

Polisen kommer att fortsätta att säkra spår i Eksjö efter de grova våldsbrotten. Platsundersökningar och många förhör med vittnen är fokus.
– Vi har även fokus på målsägande och deras tillstånd för att få till förhör med dem, säger Rickard Finndahl, gruppchef för polisens grova brott-grupp på Höglandet/Värnamo.

Misstänkte mannen häktad för flera mordförsök

Den man som misstänks för tre mordförsök i en bostad i centrala Eksjö häktades under fredagseftermiddagen i Eksjö tingsrätt. Tingsrätten ser flera skäl till att den misstänkte mannen ska vara fortsatt frihetsberövad.

Postnord skjuter på beslutet om glesare utdelning

Postnord skjuter på det kritiserade beslutet om att börja dela ut post varannan dag i vissa delar av landet. Det skriver SVT Nyheter.

Värna om miljön – sluta elda med ved

INSÄNDARE De som röker får ju anpassa sig, varför inte pannmarodörerna? Det undrar dagens insändarskribent, som kritiserar Sävsjö kommun för att tillåta eldning med ved under sommaren.
Artikel 2 av 9
IM–hemmets insats under andra världskriget
Tillbaka till startsidan