Elit Vetlandas står fast vid söndagens preliminära laguttagning inför tisdagens semifinal i Hallstavik. Tobiasz Musielak släpps fram för att göra säsongsdebut samtidigt som seriesegraren för första gången mönstrar ett lag med bara två svenska förare.

Laget till match 2

1. Martin Vaculik

2. Szymon Wozniak

3. Jaroslaw Hampel

4. Tomas H Jonasson

5. Bart..

Laget till match 2

1. Martin Vaculik

2. Szymon Wozniak

3. Jaroslaw Hampel

4. Tomas H Jonasson

5. Bartosz Zmarzlik

6. Filip Hjelmland

7. Jonas Davidsson

– Det krävs sjukdom eller skador för att det ska bli ändringar. I så fall har vi Jonas, Filip och Alexander som står stand by, säger Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand.

Har ni fått några reaktioner på att ni bara kör med två svenskar när ni har kört med minst tre hela säsongen?

– Inte till mig personligen i alla fall, men det finns säkert åsikter om det. Men nu är det slutspel och då går inte jag in på sociala medier för att leta åsikter. Vi är här för att ta oss till final, säger Wirebrand.

Annons

Elit Vetlandas sportchef menar samtidigt att klubben har fullföljt den överenskommelsen man satte upp med förarna inför säsongen.

– Jag kan förstå om det finns åsikter och det får man respektera. Men då tycker jag också att de ska titta på det som har varit innan. Vi har stått upp för den överenskommelsen som vi hade inom gruppen. Vi sa att vi skulle åka med minst tre svenskar, ibland fyra under serien och det har vi gjort, förklarar Wirebrand.

Till semifinal två är planen att återigen köra med tre svenskar i laget. I den preliminära laguttagningen till på onsdag kastar Elit Vetlanda om rejält.

Oliver Berntzon och Tobiasz Musielak utgår till förmån för Jonas Davidsson och succéjunioren Filip Hjelmland.

– Det är den här uppställningen som är mest trolig på onsdag, men vi vet samtidigt att vi måste vara beredda om något händer eller om vi ser något i morgon (tisdag). Är det någon som går in och levererar då är vi inte främmande för att ändra, säger Wirebrand.

I utgångsläget får Filip Hjelmland alltså chansen att visa vad han får för även i slutspelet.

– Filip gjorde ett par bra matcher i elitserien och har fortsatt så även i allsvenskan. Därför känner vi att vi ska ge Filip den här chansen, säger Wirebrand.