Elin Wickstrand har nyligen kommit hem från sin senaste tripp till staterna. I två omgångar har hon varit i USA för att arbeta som au pair, första resan var precis efter studenten och det var också första gången hon var i landet. Väl på plats kom resfebern.

— Jag tror jag sett på för mycket film och ville se om det var så på riktigt. Sedan ville jag ha det på min bucket list (lista på saker man vill göra innan man dör), att besöka alla 50 staterna och nu har jag bara sex stycken kvar.

Alla är olika

Kvar har hon Alaska och väststaten Oregon samt nordstaterna Minnesota, North Dakota, Iowa och Kansas. Elin berättar att det är få stater som hon bara åkt igenom. Har hon märkt att hon varit i närheten av en gräns har hon sökt på Google efter vad man kan se eller göra och då åkt in i staten.

Annons

— Då har vi kollat upp vad man kan se, göra eller äta. Och det är det som är så spännande för även om det är samma land så är det så stor skillnad på staterna och deras kultur.

När hon får frågan vilken stat som varit favoriten tvekar hon inte. Georgia som ligger i sydöstra USA är den bästa hon besökt.

— Det var en riktig sydstat med dialekten och maten. Där finns så fina platser och de har de vackra träden som hänger ner. Där besökte vi Savannah där de har filmat Forrest Gump.

Är imponerade

De amerikaner som Elin har stött på har varit imponerade över är att hon varit runt i nästan hela deras stora land.

— De säger att det är ”amazing” att jag sett hela deras land och då säger jag att ja men jag har ju knappt sett mitt eget land.