Linnea Andersson har etablerat sig i Riksserien under sin första säsong i den högsta serien. För det belönas nu HV71–backen med en plats i den svenska truppen som åker till J–VM i Kanade efter årsskiftet.

Svenska truppen

Målvakter: Sofia Reideborn, Ellen Jonsson, Emma Söderberg

Backar: Ebba Berglund, Emma Er..

Svenska truppen

Målvakter: Sofia Reideborn, Ellen Jonsson, Emma Söderberg

Backar: Ebba Berglund, Emma Eriksson, Maja Nyhlén-Persson, Linnéa Andersson, Felicia Linder, Jessica Adolfsson, Solveig Neunzert, Ida Press.

Forwards: Mariam El-Mahmadi, Kajsa Armborg, Wilma Johansson, Celine Tedenby, Matilda af Bjur, Sofie Lundin, Ida Nikula, Sara Hjalmarsson, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Hanna Olsson, Moa Wernblom, Emma Murén

Eksjötjejen var en av de 23 spelarna som presenterades av förbundskaptenen Ylva Lindberg under måndagen.

– Det känns helt otroligt kul. Jag har fortfarande inte riktigt insett att jag har kommit med, säger Linnea Andersson och fortsätter:

– J–VM har hela tiden varit slutmålet, så jag hoppades verkligen att jag skulle komma med. Men man vet ju aldrig på förhand så jag blev jätteglad när jag fick beskedet.

Annons

Damernas JVM spelas i Kanada mellan 8-15 januari. Sverige spelar i grupp B där Schweiz, Frankrike och Finland står för motståndet.

Linnea Andersson och det svenska laget har stött på Finland tidigare under säsongen då laget var på en fyrnationsturnering i Ryssland.

Vad tror du om era chanser i J–VM?

Jag tror att de är goda. Jag tycker att vi har spelat väldigt bra, skapat mycket chanser och haft ett snabbt spel. Men jag vet inte så mycket om de andra lagen förutom de vi redan har mött (Ryssland, Finland, och Tyskland).

Det svenska laget samlas i Upplands Väsby den 2 januari och sticker sedan vidare över atlanten dagen efter. Premiären i J–VM spelas sedan den 8 januari i St. Catharines i Kanada.

– Det känns väldigt roligt att få åka till Kanada och spela. Det är ju en riktig hockeynation, säger Andersson.

Vad säger du din egen säsong så här långt?

Det är roligt att det har gått så bra. Man hoppas ju alltid på det och det känns extra roligt eftersom jag har satsat extra hårt i år.

JVM