När Mimi Werner skulle skriva låtar till sin första ep var det självklart var hon ville åka och skriva - countryns huvudstad Nashville.

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Detta var sommarfinalen av talkshowen – men alla repriser av Afterwork med Håk..

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Detta var sommarfinalen av talkshowen – men alla repriser av Afterwork med Håkan Eng finns på jp.se, Jnytt.se, smalanningen.se, vn.se, smt.se, smalandsdagblad.se, vetlandaposten.se falkopingstidning.se, vastgotabladet.se skovdenyheter.se skaraborgslanstidning.se och tranastidning.se

— Jobbar man med country så är det dit man ska åka. Så jag tog med mitt team och åkte dit i maj förra året. Vi var där i tre veckor och skrev med amerikanska låtskrivare. Man får bara ta sitt pick och pack och åka dit helt enkelt, säger Mimi.

Slutresultatet blev ep:n "Here we go again" som släpptes i april. På den finns såväl "Ain't no good" som var med i Melodifestivalen som hennes engelska version av "Strövtåg i hembygden" som kallas "Forever again".

— Ep:n är låtar som ligger mig varmt om hjärtat. Det är min första ep och mitt första stora släpp, säger Mimi.

För många var det genom årets Melodifestival som de upptäckte Mimi. Och Mimi själv beskriver upplevelsen i programmet som fantastisk.

Annons

— Jag har ju jobbat väldigt hårt under flera år innan Melodifestivalen, så det kändes som ett naturligt och bra steg i rätt riktning. Det var ju stort att presenteras på det sättet i Sveriges största tävling.

Mimi berättar att det kan komma nytt material redan i höst. Men först är det sommaren som gäller. I år är det helt fullbokat. Förutom egna spelningar så ska Mimi även vara med på "Rock'n'roll on tour" med Brolle och Charlotte Perrelli.

— Det blir väldigt mycket. Vi åker hela vägen upp i Sverige och så jobbar vi oss ner till Skåne. Det ska bli jättekul, de är ju fantastiska artister med mycket rutin. Jag tror att det blir en jättebra sommar med dem.

— Nu är det bara ut i turnébussen och åka iväg. Jag får jobba rakt igenom sommaren, men för mig är det bästa sättet att spendera sommaren på.

En av de egna spelningarna blev på säsongsavslutningen av After Work med Håkan Eng på Grenna Hotell i Gränna första fredagen i juni.

– Det är första gången jag är i Gränna, som både fick testa polkagrisar och åka airboard under programmet.

Mimi Werner själv ska lyssna på något under sommaren blir det helst klassisk country. Hon berättar i programmet om hur det är att ha Sveriges countrydrottning Jill Johnson som faster och förebild.

— En låt som är väldigt somrig och har en fin känsla är ju "Here you come again" med Dolly Parton. Det är en av mina favoriter.