Inne i butikslokalen håller Anette Öller på att vika ihop det sista inför öppningen på tisdag. På övervåningen finns kläder till både barn och vuxna, väskor, skor och en hylla med säsongsprylar där jultomtar står på rad.

En trappa ned finns bland annat heminredning och enklare möbler.

— Jag tog över lokalen den 1 november så jag har jobbat hårt för att komma i ordning. Det var på håret att vi hann, säger Anette Öller.

Annons

Butikens koncept är att man som säljare lämnar in och prissätter sina varor. Sedan exponeras allt i butiken i två veckor och av det som säljs går en provision till butiken. Det som inte sålts under den tiden hämtas sedan av försäljaren.

— Jag har satt två veckor som gräns eftersom jag vill ha ruljans på sakerna. Kunder måste kunna komma tillbaka och hitta något nytt i butiken, säger Anette Öller.

Second hand är en trend som växt sig stark de senaste åren. Enligt en undersökning som opinions- och marknadsundersökningsföretaget Yougov gjorde på uppdrag av Myrorna i somras så vill 1,2 miljoner svenskar handla mer second hand.

Anette Öller berättar att hon har arrangerat loppisar under flera års tid och märkt av en stor efterfrågan på att handla begagnat.

— Framför allt på barnmarknaden har jag märkt av en stor efterfrågan. Sedan har jag fått mycket positiv respons när jag berättat att jag ska starta, så det här känns helt rätt, säger hon.