— I fem, sex år har Sound of music stått högst upp på önskelistan när vi frågat Ydreborna vilken musikal de vill se och höra i Kulturverkstan. Nu går vi publiken till mötes. Jag ser fram emot det arbete som väntar med uppsättningen. Det ska bli riktigt roligt, säger regissören Ashkan Ghods.

Ashkan Ghods stod tillsammans med Karin Mårtensson bakom fjolårssuccén Annie på Kulturverkstan. En föreställning som lockade musikalfans från när och fjärran till Österbymo och blev en framgång både publikt och konstnärligt.

Duon trappar nu upp sitt samarbete och återkommer med klassikern Sound of music på Ydrescenen. Filmversionen av musikalen om de talangfulla barnen von Trapp, deras stiliga pappa och livsglada guvernant fyllde biosalonger över hela världen i mitten av 1960-talet och än idag skapar filmen trängsel i tv-sofforna under jul- och nyårshelgerna.

— Vi ska försöka göra en egen version Sound of music. Filmen känner alla till och har en åsikt om. Det är ingen idé att försöka efterlikna den, säger Ashkan Ghods.

Annons

En av de ledande rollerna i Ydre kulturcentrums nya uppsättning är redan besatt. Mats Genfors har erbjudits och tackat ja till rollen som Georg von Trapp.

— Mats har skådespeleri som yrke. De som såg honom på Ydrescenen i Annie vill säkert se honom igen. Vi har också ett namn som vi vill se i rollen som abbedissa. För övrigt är rollistan öppen.

— Vi kommer att ha en audition för barn och ungdomar den 5 november och en audition för vuxna den 26 november i Kulturverkstan. Det går bra att anmäla sig fram till den 15 oktober om man vill vara med och pröva för en plats i ensemblen.

Ashan Ghods berättar att det finns plats för ett 30-tal aktörer i olika åldrar i uppsättningen.

— I Annie behövdes det betydligt fler på scenen. Det medförde att alla som ville i slutändan fick vara med. Så blir det inte den här gången.

— Meningen är att vi som senast ska ha med både proffs och amatörer i ensemblen. Det ger uppsättningen både tyngd och spelglädje.