Nuvabmästerskapen i bowling är för många medlemmar i näringslivsbolaget Nuvab en höjdpunkt. Ledningen för Nuvab funderade på om man inte skulle ha en sommartävling i någon idrott. Valet föll på golf och under fredagen var det alltså premiär för det första Nuvabmästerskapet i golf.

— Genom arrangemanget når vi många som vi kanske inte skulle ha gjort på samma sätt. Det är en rolig aktivitet som dessutom har ett bra syfte, att företagen får en bra möjlighet att nätverka med varandra, säger näringslivsutvecklare Cecilia Hjort Athler.

Knyta kontakter

Annons

Tävlingen, som var indelad i en singeltävling och en tvåmannatävling, lockade 38 deltagare. Arton hål spelades i de vackra omgivningarna på Vetlanda golfklubbs bana i Östanå. En av de som medverkade var Marcus Carlström som tävlade för Viktväktarna.

— Det är min sambo som jobbar för Viktväktarna så därför spelar jag med henne. Jag ska dock starta ett eget företag inom träningsbranschen snart. Då är det ett bra tillfälle för mig att knyta kontakter med andra här på golftävlingen, säger Carlström.

Vinst som gäller

Marcus Carlström gick sedan för att värma upp. Redan efter någon minut hamnade han i samspråk med Angelos Liakos på Inwido och Alexander Carlemar på Djurens värld.

— Det är vinst som gäller, skrattade Carlemar.

Han fortsatte, i något mer seriös ton.

— Nej, men det roligaste med det här är att man spelar med människor man annars inte brukar gå med. Vi blir ju hoplottade så man spelar inte med sin företagskollega. De som är med visar att man vill framåt med sitt företag. Det här är riktigt kul, säger han.