Förra året kammade Rörvikshus funkishus hem titeln Årets hus 2016. Och nu kan det snart vara dags igen. Företagets sekelskiftesinspirerade villa är nämligen en av finalisterna i årets tävling.

— Det är klart att det känns bra. Vi har varit i final varje år sedan vi ställde upp första gången, och efter fjolårets vinst har vi satt ribban ännu högre, säger Sune Nilsson, Rörvikshus ägare.

Huset, ett vitt trähus på 247+157 kvadratmeter, med två våningar och källare, är helt och hållet arkitektritat.

— Alla våra hus är arkitektritade, vilket gör varje hus unikt, säger David Tiderblom, marknads- och försäljningsansvarig.

Förra sekelskiftet

Annons

Huset är inspirerat av förra sekelskiftet, vilket syns i allt från glasverandan och den stående och liggande panelen till träplankgolvet i köket och det lantliga köket med dubbeldörrar till matsalen.

— För sex, sju år sedan skulle alla ha öppen planlösning, men det börjar gå tillbaka mer och mer. Man vill fortfarande ha det öppet, samtidigt som man inte vill ha köket i vardagsrummet, förklarar Sune Nilsson.

I år är det totalt åtta finalister till Årets hus, och vem som helst kan rösta på sin favorit.

Det här huset skiljer sig rejält från förra årets vinnarbidrag. Hur kommer det sig?

— Vi ville presentera något helt annat, för att visa att vi verkligen kan bygga alla sorters hus. Förra årets hus var extremt funkis, och i år är det extremt klassiskt, men fortfarande riktigt himla snyggt, säger David Tiderblom.

Övriga finalister är Anebyhus, Eksjöhus, Vimmerbyhus, Fiskarhedenvillan, Villa Varm, Trivselhus och Kontino Timmerhus.