Willy och Elizabeth Yngvesson har sålt sitt fastighetsbolag Yngvessons Bostads AB. De nya ägarna, Stockholmsbaserade Riddershov AB, övertog bolaget den 7 juni.

— Det första huset köpte och renoverade vi 1984. Och sedan dess har vi hållit på, säger Willy Yngvesson när tidningen når honom på telefon.

Som mest har bolaget ägt nästan 100 lägenheter. I dagsläget finns det drygt 60 hyresgäster i fastigheterna.

Tanken är inte ny

Annons

Beslutet att sälja bolaget har legat och grott under en längre tid, och man har under de senaste åren sålt bolagets industrifastigheter, samt ett par hyreshus.

Och nu har paret alltså tagit steget fullt ut och sålt hela bolaget.

— Köparen känns seriös och rejäl, och vill att det ska skötas ordentligt. Så det känns bra, säger Willy Yngvesson.

Köpet inkluderar tio hyreshus i Vrigstad, samt två obebyggda tomter och det kontor som Yngvessons Bostad AB har haft som sitt i Vrigstad.

— Huruvida Riddershov kommer att bemanna kontoret, eller hyra ut det, kan jag inte svara på, och det tror jag inte att de själva vet riktigt än heller, säger Willy Yngvesson och skrattar.

Tar över vid årsskiftet

Willy och Elizabeth Yngvesson kommer att fortsätta sköta det praktiska arbetet kring fastigheter fram till årsskiftet då det nya bolaget helt tar över driften och underhållet.

Vad ska ni göra sen?

— Sen ska vi ta det lugnt, spela mycket golf och åka utomlands. Jag är 59 år, och det känns som ett bra tillfälle att börja njuta av allt livet har att erbjuda, säger Willy Yngvesson.

Riddershov har sedan tidigare hyresfastigheter i Sävsjö, Vrigstad och Åseda.