Vrigstads samhällsförening arbetar hårt för att sätta Vrigstad på kartan, bland annat genom att satsa extra hårt på Valborgsfirandet den 30 april.

Förra året stod gitarristen Janne Schaffer på scenen i Tegnérparken, vilket lockade stora åskådarskaror till Vrigstad. Och i år har man alltså lyckats få till ytterligare en dunderbokning i David Lindgren, just nu aktuell som programledare för Melodifestivalen.

— Vi är sjukt taggade och väldigt glada. Det här är en jättestor bokning för lilla Vrigstad, David lindgren är verkligen på tapeten just nu, säger Mathilda Backstig i samhällsföreningen.

Annons

Förutom konsert med David Lindgren blir det också en hel del klassiska valborgsinslag. Bland annat kommer Vårkören att sjunga, och så blir det vårtal av kommunstyrelsens ordförande, Stefan Gustafsson (KD).

— Det kommer att bli en riktig fest med musik, försäljning och fyrverkerier. Och så satsar vi på att ha kommunens största majbrasa, säger Mathilda Backstig.

Ny scen på gång

På Valborgsmässoafton kommer man också att inviga den nya, större scenen i Tegnérparken. Arbetet med den började i lördags.

— Det är samhällsföreningen som står bakom scenen, och vi har haft stor hjälp av flera Vrigstadsbor som bland annat bistår med grävmaskin och arbetskraft, berättar Mathilda Backstig.

Nu hoppas samhällsföreningen att alla kommuninvånare kommer till Vrigstad på Valborgsfirandet.

— Det kommer att bli en riktig fest. Och det bästa av allt är att det är helt gratis, säger Mathilda Backstig.