Anledningen till åklagarens framställan om förlängd åtalstid är att förundersökningen gällande mord, mordförsök och olaga hot inte hinner slutföras innan åtalet skulle vara väckt, den 9 mars.

– Utredningen är inte färdig och vi bedömer att det finns anledning att fortsätta ha honom häktad, kommenterar vice chefsåklagare Pernilla Törsleff, som har lämnat in en framställan om förlängd åtalstid till Eksjö tingsrätt.

Har beskrivit hur han gjorde

Den misstänkte mannen greps, anhölls och häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och olaga hot. Brotten ska ha skett i den nu döda kvinnans bostad i Vetlanda, natten till den 20 februari i år. Kvinnan var redan död när polis och ambulans kom fram.

Annons

Mannen erkände under häktningsförhandlingen att han tagit livet av kvinnan och skadat hennes syster. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar, men för polis, åklagare, sin advokat och representanter för Eksjö tingsrätt ska mannen ha berättat hur han gick till väga.

Behöver mer tid

I åklagarens framställan om förlängd åtalstid står det ”Förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid. Förlängning begärs därför till den 23 mars 2018. Det finns fortfarande behov av att den misstänkte är ålagd restriktioner.”

Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff har lämnat in framställan om förlängd åtalstid åt sin kollega. Hon kan inte kommentera något kring utredningen i stort. Tidningen har utan framgång sökt åklagaren som ”äger” ärendet för en kommentar.

Eksjö tingsrätt har ännu inte fattat något beslut i ärendet gällande förlängd åtalstid.

Det finns uppgifter om att det kan vara ett grannbråk som ligger bakom den tragiska händelsen i Vetlanda, den 20 februari i år.