Daniel Alvehed mottog nyligen beskedet att en barndomskamrats tillika familjeväns son blivit drabbad av leukemi. Trots att han kände sig maktlös lät han inte det hindra honom. Istället började han klura på hur han skulle kunna visa sitt stöd och hjälpa familjen. Slutligen beslutade han sig för att starta sin egen, något annorlunda insamling.

– Min familj är mitt i ett paradigmskifte. Vi ska flytta till Thailand och håller på att sälja av det sista innan vi beger oss. Därför kände jag mig tvungen att göra något nu innan vi flyttar. I och med att jag skulle sälja bilen i Ljungby, där jag jobbar, insåg jag att jag inte skulle kunna ta mig hem till Komstad efter passet. Då kom jag på idén att åka inlines hem för att skänka uppmärksamhet och bidrag till pojkens familjs insamling.

Livsviktigt träningspass

Efter att Daniel klev av söndagens långa arbetspass snörade han på sig sina inlines för att bege sig hemåt dagen efter. Längs med den tolv mil långa vägen blev det ett antal stopp, varav två hos kollegor i Ohs och Kvärnarp. Efter åtta timmar och 23 minuter hade han tagit sig hem till Komstad igen.

– Jag är en träningsnarkoman och såg det här som ett roligt sätt att bidra till familjens insamling. Det här var dock inte vilket träningspass som helst, utan mitt livs viktigaste.

Daniel öppnade insamlingen i torsdags och stängde den i måndagskväll efter att han kommit hem. I och med att insamlingen drog igång skrev han en kort text där han delade med sig av idén via Facebook och Messenger där initiativet fick större gensvar och spridning än förväntat.

Annons

En "kärlekshandling"

– Jag hade inte väntat mig den kaskadeffekten. Totalt var det 103 givare som bidrog till insamlingen. Inför hoppades jag på att vi skulle samla in åtminstone 10 000 kronor tillsammans. När det visade sig att den slutgiltiga summan landade på 19 401 kronor tappade jag hakan.

Hans goda gärning har väckt stort engagemang. Människor i och utanför Daniels bekantskapskrets öppnade inte bara upp sina plånböcker utan också om sina egna erfarenheter av sjukdomen.

– Ämnet är något som berör de flesta. Flera har hört av sig och delat med sig av sina berättelser. Vad som från början handlade om att stötta familjen blev en kärlekshandling där alla involverade visade på höjden av medmänsklighet.