Totalt har förbundskaptenen Magnus Nordin kallat 21 utespelare och 3 målvakter till damlandslagets läger i Uppsala den 20-22 september. Bland dessa lirare är fem stycken fostrade i klubbarna på Höglandet.

Det handlar om Tranåstjejerna Ebba Fridlund (Skutskärs IF) och Matilda Svenler (Villa/Lidköping), Nässjötjejen Sanna Gustafsson (Skutskärs IF) samt Vetlandatjejerna Emma Nilsson (Skirö AIK) och Gabriella Aronsson (Västerås SK).

– Det är ett traditionellt septemberläger med träningar och utvärdering av spelarnas fysiska status. Vi vill se hur vi ligger till rent fysiskt. Sen kommer vi att ägna mycket tid åt att spela internmatcher och testa positioner, säger Magnus Nordin till svenskbandy.se

Det stora målet för damlandslaget den här vintern är såklart VM i februari. Sverige är regerande mästare efter triumfen i Kina 2018.

– Inför VM kommer vi ha ytterligare två läger, ett i början av januari och ett i slutat av januari. Det blir viktiga läger för att kunna spela ihop oss inför mästerskapet, säger Nordin.