FOTBOLL Myresjö/Vetlandas cup-äventyr är ännu inte helt över.

Eftersom att i den sista gruppspelsrundan återstår mötet med division 2-klubben Trollhättan, på bortaplan.

Men för lagets del är de riktiga godbitarna, dels allsvenska IFK Göteborg och dels superetta-laget Ljungskile – passerade. Två matcher som MVFK fick på sin hemmaplan och som genererade en hel del pengar.

– Vi vet inte exakt hur mycket pengar än, vi har ju faktiskt en match kvar där så vi får också väga in utgifterna för den matchen, säger MVFK:s ordförande Tommy Halldin.

– Vi har i alla fall en positiv och skön grund att fortsätta jobba vidare med, det är ju alltid en himla jakt på pengar och kan man få en sådan här grej i början av säsongen så underlättar det ju arbetet.

Vet du om ni gått över eller under det ni har budgeterat för?

– De här matcherna är inte inlagda i vår grundbudget utan kommer utöver det, de är ren bonus. Vilket vi får försöka utnyttja på bästa sätt och fortsätta utveckla vår verksamhet.

Annons

Exakt hur stor vinst klubben gjort är alltså ännu o klart. Vad vi vet är att matcherna sammanlagt drog 2261 personer till Heds arena.

– Egentligen hade vi nog trott på lite mindre folk i matchen mot IFK Göteborg, vi hade tänkt att kanske väder och vind kunde skapa problem för oss. Men det hade vi ju tur med.

– Till matchen mot Ljungskile hade vi nog trott på lite fler åskådare, så matcherna går nog jämnt upp mot vad vi hade prognostiserat.

Tror du att de här matcherna på sikt kommer att locka mer folk till era ”vanliga” matcher, att folk kanske fått upp ögonen för er lite mer nu?

– Det kan man väl hoppas på lite. Nu har vi ju väldigt fina matcher framför oss i serien med derbyn mot Nässjö, Gif och Aneby.

– Jag tycker det är kul att en sådan kille som Casper Björnlund fick hoppa in, det kanske ger positiva vindar att vi satsar på våra ungdomar och att de får känna på spel.

Rent sportsligt, vad kommer du ihåg från matcherna?

– En sådan kille som Lasse Vibe i IFK Göteborg, de leder med 4-0, han har gjort två mål och tar hemjobbet fullt ut. Sådant imponerar på mig.

– Mot IFK Göteborg tycker jag nog konstigt nog att vi gjorde en bättre match än vad vi gjorde mot Ljungskile. Visst att man hade hoppats att vi kunde hållt tätt lite längre i matcherna, men stundtals höll vi upp det bra.