Myresjö/Vetlanda tog under onsdagen emot division 2-laget Vimmerby hemma på Myrvalla i Hyundai Cup.

I turneringens tredje omgång tog det i år stopp för MVFK, som föll efter straffläggning.

– Jag tycker att vi ska vinna den här matchen, det är jämnt och chanser åt båda hållen. Vi valde att testa att spela 3-4-3 i första men det funkade inte. Då gick vi tillbaka till grunderna och det funkade bättre, säger MVFK:s tränare Fredrik Hult.

Jämnt var det ja.

Faktiskt så jämnt att straffläggning tvingades fram för att skilja lagen åt. Efter 90 minuter stod det 2-2 på resultattavlan.

Siffror som stod sig även över 120 minuter.

Då hade MVFK inte saknat chanser att avgöra matchen. Först i slutet av den ordinarie matchtiden när Mladen Buccanin smekte fram bollen till Tarek Elnator som missade öppet mål.

Annons

MATCHFAKTA

Myresjö/Vetlanda FK-Vimmerby IF 5-6 (1-2).

Mål, MVFK: Oliver Stenström, Måns Karlsson.

..

MATCHFAKTA

Myresjö/Vetlanda FK-Vimmerby IF 5-6 (1-2).

Mål, MVFK: Oliver Stenström, Måns Karlsson.

VIF: Ingen uppgift.

Publik: 120.

Sedan i förlängning hade främst Viktor Lager en jättechans där målet även den gången var vidöppet. Lägg därtill att hemmalaget hade fler lägen, men något mål blev det inte.

Nu var det inte så att MVFK dominerade. Gästerna saknade heller inte lägen och Joakim Du Rietz tvingades göra några fina räddningar även han.

Under straffläggningen brände Viktor Lager och Glenn Lennartsson sina skott från elva meter. Gästerna misslyckades bara vid ett tillfälle att skjuta bollen förbi Du Rietz och kunde kvittera ut avancemang till nästa omgång efter totalt 5-6.

– Tråkigt att det ska behöva avgöras på straffar när vi har sådana jättelägen i matchen.

– Samtidigt är det någonstans tufft att gå vidare i cupen och vi har inte kunnat hantera det tidigare. Innan har serien blivit lidande och jag hoppas att serien blir bättre nu när vi bara har den tävlingen att fokusera på. Men naturligtvis är det väldigt surt att förlora den här matchen.

Tarek Elnator fortsätter att göra bra matcher, samtidigt som rutinerade Glenn Lennartsson var stabil och slog många fina bollar ut på kantspringarna.

– Laget gör en godkänd insats. Jag tycker inte att någon sticker ur mängden, säger tränaren Fredrik Hult.