Under lördagen anordnas eventet Nördcon för första gången. För den som inte vet vad cosplay är kan man beskriva det som en slags performance eller maskerad där deltagarna klär ut sig till olika rollfigurer eller karaktärer hämtade från hela världen.

— Det handlar om glädje och att man ska tro på det man vill göra, berättar Alexander Segerblom.

Annons

Han har hållit på med cosplay i snart fem år, men menar att det fortfarande är få människor som känner till vad det är.

— Jag tror det är för att många känner att de kanske inte vågar. Även om de är intresserade och börjar med cosplay kanske de känner att det känns lite jobbigt, säger Alexander Segerblom.

Härlig känsla

Under eventet kommer man bland annat få prova på spelen Warhammer, Magic samt delta i turneringar. Dessutom hålls en kostymtävling för både vuxna och barn.

Karaktären man väljer kan vara hämtad från allt ifrån tunga böcker till anime. Själv har Alexander Segerblom bland annat en gång intagit en karaktär som är en blandning av Kapten Krok och Kapten Jack Sparrow.

— Man blir lite mer av sig själv när man kan göra så, det är en ganska stor och härlig känsla. Det är inte bara att anamma karaktärens personlighet, utan det man gillar hos den karaktären kan man se hos sig själv. Det är därför jag gillar den karaktären, för den påminner mig om mig själv.

Nördcon är ett samarbete mellan Powerhouse, Vetlanda Cosplay och NBV.