På lördagen gick Vetlandas första cosplay-träff av stapeln. Flera av de Vetlandabor som tagit sig in till stan på lördagen hajade till när de möttes av mangafigurer, samurajer och fiktiva bandmedlemmar på gatorna.

– En del stirrar väldigt mycket och flera har kommit fram och tagit kort på oss, men det är bara roligt, säger Kelly Ahrens från Klavreström som dagen till ära klätt ut sig till karaktären Ciel Phantomhive från mangaserien Kuroshitsuji.

Tv-serier och film

Även om cosplay, som är en förkortning av ”costume play”, ofta förknippas med tv-spel och manga finns det ingenting som hindrar en från att klä ut sig till i stort sett vem eller vad som helst.

Annons

– Det finns stora convent som helt fokuserar på tv-serier som Supernatural och Sherlock eller filmer som Sagan om ringen, berättar Kelly Ahrens.

Någon som hade satsat helhjärtat på att efterlikna en av sina favoritkaraktärer, den fiktiva Cyborg Noodle från bandet Gorillaz, var Linnea Rydh från Stenberga.

– Det gäller att gå all in. Jag menar, hur ofta är det cosplay i Vetlanda egentligen? säger hon och rättar till den svarta luggen.

Trots att lördagens event var det första i sitt slag i Vetlanda finns det redan planer på flera liknande samlingar.

– Vi skulle vilja ha något i höst, runt halloween. Och förhoppningsvis kan vi få med lite fler personer till dess, säger Alexander Segerblom som står bakom Vetlanda cosplay.