Elit Vetlanda står med ena hjulet i SM–finalen efter tisdagens seger borta mot Rospiggarna. Trots underläge med sex poäng efter halva matchen studsade gästerna tillbaka och skaffade sig själva ett strålande läge för avancemang.

Matchen slutade 44–46 efter att Szymon Wozniak avgjort för Elit Vetlandas fördel i nomineringsheatet.

– Rospiggarnas förare gjorde det tufft för oss idag men efter halva tävlingen började vi hitta rätt. Vi tog in på dem heat för heat och i heat 15 så tog vi dem. Det här ger oss bra förutsättningar inför i morgon, säger Szymon Wozniak.

Känslofylld seger

För Szymon Wozniak var det en seger med extra mycket känslor. För två år sedan tillhörde han Rospiggarna men då lyckades aldrig övertyga tillräckligt för att få kontinuerlig styrning.

Nu svarade han upp på det genom att återigen bevisa att han är årets värvning i elitserien.

Annons

– Jag kom hit med mycket revanschlust efter den dåliga säsongen jag hade här för två år sedan. Jag ville komma hit och visa att jag kan mycket bättre, och i dag kändes det hundra gånger bättre. För två år sedan tog jag noll eller i bästa fall två poäng, säger Wozniak.

Wozniak har övertygat stort den här säsongen vart han än har åkt. Efter semifinalsegern i Hallstavik tackade han Elit Vetlanda för det stora förtroendet han fått – och berättade samtidigt att han gärna betalar tillbaka för det.

Szymon Wozniak är redo att diskutera en framtid i klubben.

– Jag är väldig nöjd med min säsong i Sverige och jag är så glad att jag skrev på för just Elit Vetlanda. Det är enligt mig en av de bästa klubbarna i Sverige och jag känner mig hemma här, säger Wozniak och avslöjar att diskussioner redan inletts.

– Jag tror vi är nära ett avtal för nästa säsong, men det är lite för tidigt att prata om det nu. Men båda parterna är väldigt nöjda och det är det viktigaste.

Du vill köra för Elit Vetlanda även nästa säsong?

– Ja. Det är för tidigt att bekräfta något, men som sagt båda parter ser ljust på det.

Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand ville inte bekräfta att det skulle ha inletts några diskussioner. Men han gjorde ingen hemlighet av att han gärna behåller Wozniak även nästa säsong.

Chansningen att värva honom till ett lågt snitt gick verkligen hem.

– Det är klart vi är grymt nöjda över vad Szymon gjort, både på och vid sidan av banan. Men vi har faktiskst sagt att vi vill prata kontrakt med alla förare för 2018, sedan får vi se vad det landar i. Men det är klart vi är jätteintresserade av att prata framtid med Szymon.