Vet du mer, är du på plats?
Tipsa

Larm om branden kom in vid klockan 21.00, och gäller en adress på Parkgatan i Aneby. Enligt räddningstjänsten började branden i ett av radhuslägenheternas kök och spred sig via ventilationen upp på vinden.

— Det slog öppna lågor på vinden när räddningsstyrkan kom till platsen, sa Robert Roslund, inre befäl vid räddningstjänsten på torsdagskvällen.

Styrkor från räddningstjänsterna i Aneby, Tranås och Eksjö jobbade med att släcka branden. Vid klockan 22.25 på torsdagen hade man fått ner de öppna lågorna, och inledde då ett eftersläckningsarbete.

Ingen av de boende skadades i branden, och samtliga lägenheter var utrymda när räddningstjänsten kom till platsen. Socialtjänsten hjälpte till att hitta alternativa sovplatser för de drabbade.

— Det är helt klart en allvarligare brand som har hotat hela fastigheten. Men bedömningen just nu [klockan 22.25 på torsdagen, reds. anm.] är att huset kommer klara sig, men det är klart att det kommer vara vissa brandskador – men inte totalskadat, sa Robert Roslund.

Två personer ur räddningsstyrkan stannade för eftersläckningsarbete och kontroll över natten. De var kvar på platsen vid klockan 06.00 på fredagen. Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.