– Vi tror att det här ärendet kan växa rejält, säger Peter Brinkhammar vid polisen på Höglandet.

Den misstänkte mannen greps i torsdags i förra veckan. Han anhölls senare och är sedan i måndags häktad misstänkt för stölder i en bil, ridhuset Persö och på golfbanan i Skedhult.

– Vi tror att det här leder till stölder av olika slag i hela landet, säger Brinkhammar.

Stoppade bilen

Det var vid 17-tiden i torsdags eftermiddag som polisen fick en anmälan om att någon brutit sig in i en bil som stod parkerad vid St Lars kapell i Eksjö. I samband med det stals en väska som förvarades i bilen.

Annons

Kvinnan som parkerat sitt fordon vid kyrkogården hade lagt märke till en annan bil och en man som rörde sig i området. Hon beskrev både bilen och mannen för polisen när hon ringde in sin polisanmälan.

– Efter mycket letade stoppade en polispatrull en liknande bil på rikväg 40, mellan Eksjö och Nässjö, berättar Fredrik Magnusson.

– I bilen satt en person som liknade den som kvinnan beskrivit, tillägger han.

Vid en husrannsakan i fordonet hittades misstänkt stöldgods. Dels fanns kvinnans väska där, dels saker som polisen misstänkte var stulet på annat håll.

Under torsdagskvällen fick polisen in ytterligare en anmälan om stöld. Den här gången rörde det sig om ett inbrott i Skedhult, i Eksjö kommun. En del av godset som hittades i den aktuella bilen på riksväg 40 kan, enligt polisen, härledas till det inbrottet.

Föraren av bilen, en man i 55-årsåldern från Skåne, togs in till förhör. Han anhölls senare och har därefter häktats.