Serieförslaget till hockeytvåan kom under tisdagen. Både Boro/Vetlanda och HA74 hamnar som väntat i samma serie.

Fakta: Serieförslaget

Hockeytvåan Södra B: Alvesta SK, Boro/Vetlanda HC, HA74, Jonstorps IF, Kalmar HC, Lund Giant..

Fakta: Serieförslaget

Hockeytvåan Södra B: Alvesta SK, Boro/Vetlanda HC, HA74, Jonstorps IF, Kalmar HC, Lund Giants HC, Mjölby HC, Motala AIF HK, Mörrums Gois, Olofströms IK, Osby IK, Åstorps IK.

Hockeytvåan Södra spelas till hösten som i fjol, med två serier med tolv lag i varje, enligt förslaget.

Annons

Om förslaget går igenom blir Mörrums Gois, som åkte ur hockeyettan samt Åstorps IK och Kalmar HC som både gick upp från trean, nya bekantskaper för Höglandslagen jämfört med i fjol.

Efter de 22 omgångarna tar sig lag ett till fyra vidare till alltvåan där de stöter på lag från Hockeytvåan Södra A. En serie som bland annat Värnamo är placerad i. Värnamo har under de senaste åren varit i samma serie som Boro. För HA74:s del har mötena mot Värnamo blivit något av ett rivalmöte. Så från Sävsjöhåll hade man helst haft kvar Värnamo i serien.

– Ja det gillar vi inte, jag gav förbundet ett förslag att skicka Jonstorp och Åstorp till västra och flytta Ulricehamn till vår serie och då få Värnamo kvar men det har de inte lyssnat på, säger HA74:s sportchef Tobias Ståhlgren.

Från Borolägret har man inga invändningar mot förslaget.

– Det blir bra som det är tycker jag, det är ju som det är. Kul med lite nya lag, säger Boros sportchef Mikael Fernqvist.

Förslaget är inte officiellt utan är uppgifter som sajten Riktighockey har tagit del av.