Det var med blandade känslor som eleverna lämnade grundskolan.

– Det är både skönt och sorgligt. Skönt för att det är sommarlov, men sorgligt för att vi splittras efter att ha gått i skolan tillsammans i många år, sa Iris Skillermark till tidningen, i samband med avslutningen i Sunds kyrka.

Två fick stipendier

Iris Skillermark var en av två avgångselever som fick ta emot stipendium under avslutningsceremonin. Även Emelie Andersson fick en penninggåva. Stipendierna delas ut genom Björn Gustafssons minnesfond, en fond som startades för flera år sedan efter att en omtyckt lärare i kommunen tragiskt gick bort.

– Det är två duktiga elever som spelar många instrument och sjunger, och som alltid har ställt upp i olika sammanhang, som får det i år, sa Kulturskolans musikledare Svante Sigurdsson, som var en av dem som startade minnesfonden.

Nervösa dagar

Årets skolavslutning ramades traditionsenligt in av mycket sång och musik, men det hölls även korta tal till eleverna. En av de som lyckönskade ungdomarna var kommunalråd Sven-Inge Karlsson, som hoppades att många av eleverna väljer att flytta hem igen efter eventuella framtida studier på annan ort.

Innan ungdomarna lämnade kyrkan fick varje elev ta emot sitt betyg. För ungdomarna väntar nu några nervösa dagar innan de definitiva antagningsbeskeden till gymnasiet kommer.

Även övriga elever i Ydre kommun har sommarlov. Avslutningen för de yngre eleverna hölls i Västra Ryds kyrka i onsdags kväll, medan årskurs sex till åtta hade sin avslutning i Sunds kyrka precis innan niornas avslutning hölls.

Annons