Annons

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen är en av de nya partibeteckningar som registrerats inför höstens landstingsval i Jönköpings län. Bakom namnet döljer sig en ideell förening i Eksjö med anställda inom sjukvården.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Flera nya ansikten tar plats på S lista: "Vi har lyckats bättre denna gång"

Under Socialdemokraterna i Vetlandas senaste årsmöte spikades listan till kommunfullmäktige.

Hall Media satsar på Perspektiv inför valet

Lagom till att valrörelsen sätter igång lanserar Hall Media sitt nya projekt Perspektiv som ska lägga mer fokus på åsiktsmaterial som insändare och debatt. Tanken är att på det sättet lyfta debatten lokalt.
— Varje fråga behöver inte handla om miljöförstöringen, det kan även vara små lokala frågor som är stora på mindre orter. Frågor som är viktiga för våra läsare, säger Kinna Svensson som är ansvarig för projektet.

Rekordmånga unga på Moderaternas lista: "Dags att förändra och föryngra rejält"

Inför valet satsar Moderaterna i Vetlanda på de unga. Men partiets ordförande Carl-Axel Bengtsson menar att det är svårt för partiet att engagera kvinnor.
— Kvinnor är inte lika beredda på att ta stryk eller gå in i stridigheter, säger han.

Moderaternas lista till kommunfullmäktige klar

Tolv nya namn finns med på Moderaternas lista till kommunfullmäktige inför valet 2018.

Hedenberg: Se till att Höglandssjukhuset blir en valfråga

Konsekvensneutralitet var en kort tid ett modeord inom journalistiken på 90-talet. Tanken var att media skulle skildra varje händelse strikt objektivt, utan att väga in sådant som lokala följder för en ort och dess invånare.

Gör upprop för kommunpolitik

Valrörelsen 2018 står inför dörren. För Rune Solid (L), lokalpolitikern är det dock en annan fråga som överskuggar allt annat. ”Jag gör ett upprop för att locka till oss fler människor till politiken”.

C först ut med sin valsedel

Som första parti i Vetlanda kommun är Centerpartiet nu klar med sin valsedel till kommunfullmäktigevalet 2018. Högst upp på listan återfinns oppositionsrådet Dan Ljungström (C).

Strömbäck (V) släpper ”bomben”

Efter moget övervägande har Carina Strömbäck (V) kommit fram till att hon inte längre vill vara gruppledare för Vänsterpartiet. Hon lämnar dock inte politiken utan kommer efter årsskiftet att tillhöra ett annat parti.

Många nya namn aktuella för Centerpartiets kommunlista: ”Går lätt att rekrytera”

Förr brottades Centerpartiet i Vetlanda med att rekrytera yngre förmågor. Så är inte fallet längre. ”Vi har en bra mix av unga och äldre som är aktuella för kommunvalet 2018”, säger Andreas Elamsson (C).

Efter tjafset - Därför lämnar Sterner partiet

— Att jag går över till Liberalerna beror inte på att jag har bytt åsikter, utan att jag vill ha större friheter, utan att känna att det måste gå via partiledningen först.
Det säger Sävsjöpolitikern Mikael Sterner som nu väljer att lämnar Socialdemokraterna.

Klinik antar utmaningen: ”Vi ska jobba för att locka till oss fler”

I Vetlanda finns regionens modernaste tandvårdsklinik. ”Vem skulle inte vara sugen på att jobba här kan man tycka? Men utmaningen som ligger framför oss är att få medarbetare som är knutna och etablerade till orten”, säger verksamhetschef Kerstin Gustafsson.

Mörnefält: Hur många chanser ska Jonasson få?

Vetlanda tog en blytung derbyvinst.
Men mitt i segerjublet måste det börja funderas på om det inte är läge att tänka om kring laguttagningen och sluta ge underpresterande förare chans på chans.

En gala som sätter glans på näringslivet i Sävsjö

Det är företagarnas afton med härlig glamour. Framförallt är det uppmuntran för goda insatser i Sävsjös näringsliv.

Nässjös nämnder ges direktiv om sparåtgärder

Nu tvingas Nässjö kommun dra i handbromsen och omedelbart införa sparåtgärder.

G som i golf och gemenskap - Eksjö GK:s seniora-damer tävlar och trivs ihop

Varje torsdag samlas seniora-damerna i Eksjö GK för en runda med klubba och boll på Skedhult. En träff med lika delar motion och social gemenskap - och många klockrena träffar.

Anders och Charlotte Wall fascineras av Kulturgatan

Kulturgatan i Bodafors sjuder av liv. Här möter gammalt hantverk ny design. Anders och Charlotte Wall förundras av hur den lilla bruksorten utvecklats och de ser stor potential för framtiden.

Gemensamt värdskap för fotbollskväll i Forngården

På midsommardagen stundar en viktig match för Sverige mot de regerande världsmästarna Tyskland. I samband med matchen, som kommer att visas på storbildsskärm, anordnar kommunen en heldag fylld med aktiviteter i Forngården tillsammans med Vetlanda HF.

Allsången bjuder in Samir och Viktor

Den 27 juni är det återigen igen dags för allsång på Forngården i Vetlanda. Det stora dragplåstret i år är den välkända "shufflande" popduon Samir och Viktor.
– Vi ska få hela Vetlanda att shuffla! säger en av kvällens värdar, Martin Hallberg Jarflod.
Artikel 2 av 19
Flera nya ansikten tar plats på S lista: "Vi har lyckats bättre denna gång"
Tillbaka till startsidan