Annons

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen är en av de nya partibeteckningar som registrerats inför höstens landstingsval i Jönköpings län. Bakom namnet döljer sig en ideell förening i Eksjö med anställda inom sjukvården.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Hall Media satsar på Perspektiv inför valet

Lagom till att valrörelsen sätter igång lanserar Hall Media sitt nya projekt Perspektiv som ska lägga mer fokus på åsiktsmaterial som insändare och debatt. Tanken är att på det sättet lyfta debatten lokalt.
— Varje fråga behöver inte handla om miljöförstöringen, det kan även vara små lokala frågor som är stora på mindre orter. Frågor som är viktiga för våra läsare, säger Kinna Svensson som är ansvarig för projektet.

Rekordmånga unga på Moderaternas lista: "Dags att förändra och föryngra rejält"

Inför valet satsar Moderaterna i Vetlanda på de unga. Men partiets ordförande Carl-Axel Bengtsson menar att det är svårt för partiet att engagera kvinnor.
— Kvinnor är inte lika beredda på att ta stryk eller gå in i stridigheter, säger han.

Moderaternas lista till kommunfullmäktige klar

Tolv nya namn finns med på Moderaternas lista till kommunfullmäktige inför valet 2018.

Hedenberg: Se till att Höglandssjukhuset blir en valfråga

Konsekvensneutralitet var en kort tid ett modeord inom journalistiken på 90-talet. Tanken var att media skulle skildra varje händelse strikt objektivt, utan att väga in sådant som lokala följder för en ort och dess invånare.

Gör upprop för kommunpolitik

Valrörelsen 2018 står inför dörren. För Rune Solid (L), lokalpolitikern är det dock en annan fråga som överskuggar allt annat. ”Jag gör ett upprop för att locka till oss fler människor till politiken”.

C först ut med sin valsedel

Som första parti i Vetlanda kommun är Centerpartiet nu klar med sin valsedel till kommunfullmäktigevalet 2018. Högst upp på listan återfinns oppositionsrådet Dan Ljungström (C).

Strömbäck (V) släpper ”bomben”

Efter moget övervägande har Carina Strömbäck (V) kommit fram till att hon inte längre vill vara gruppledare för Vänsterpartiet. Hon lämnar dock inte politiken utan kommer efter årsskiftet att tillhöra ett annat parti.

Många nya namn aktuella för Centerpartiets kommunlista: ”Går lätt att rekrytera”

Förr brottades Centerpartiet i Vetlanda med att rekrytera yngre förmågor. Så är inte fallet längre. ”Vi har en bra mix av unga och äldre som är aktuella för kommunvalet 2018”, säger Andreas Elamsson (C).

Efter tjafset - Därför lämnar Sterner partiet

— Att jag går över till Liberalerna beror inte på att jag har bytt åsikter, utan att jag vill ha större friheter, utan att känna att det måste gå via partiledningen först.
Det säger Sävsjöpolitikern Mikael Sterner som nu väljer att lämnar Socialdemokraterna.

"Det är lätt att glömma vad som ligger bakom prostitution"

Simon Häggströms bild av prostitution har förändrats genom åren han arbetat som polis och han försöker nu förändra andras fördomar om vilka som egentligen köper och säljer sex.

Poängbäst – efter positionsbytet

Viktor Lundberg värvades som back till HA74.
I kvalserien har 23-åringen spelat forward.
Rockaden har fallit väl ut då Lundberg är Sävsjögängets bäste poängplockare i återkvalet.

Flera nya ansikten tar plats på S lista: "Vi har lyckats bättre denna gång"

Under Socialdemokraterna i Vetlandas senaste årsmöte spikades listan till kommunfullmäktige.

Aktiveringens öde avgörs

På torsdag kan frågan om aktiveringens vara eller inte vara på Mogärde seniorboende avgöras. ”Jag kan inte säga hur det blir men förhoppningen är att vi hittar en bra lösning”, säger nämndordförande Tommy Bohman (S).

Rykten om nedläggning

Det pågår nu en diskussion om att upphöra med aktiveringen på Mogärde seniorboende vilket oroar många pensionärer. ”Det är lite uppror här bland de boende. Personligen tycker jag inte det är ett bra förslag. Det kommer få konsekvenser”, säger aktiveringsledare Eva Engmalm.

Överenskommelse kring biogas genomröstat i Sävsjö

Sävsjös kommunfullmäktige röstade på måndagen igenom ett förslag att samverka kring biogas med övriga kommuner i länet. Man röstade även igenom ett nytt samverkansavtal kring energi- och klimatrådgivning.

Asylboendet på Ljunga Park stänger före sista maj

På måndagen kom beskedet att Migrationsverket ändrar sin plan att avveckla samtliga asylboenden före sommaren. För åtta boenden, däribland Ljunga Park i Sävsjö, är dock planen fortfarande att stänga före sista maj.

Tågstriden fick ingen lösning

Länstrafiken blev inte nöjd med planen för hur Krösatågen ska komma ut snabbt i trafiken igen och vem som ska stå för extrakostnaderna. Måndagens möte beskrivs som tufft och diskussionen fortsätter vid ett nytt möte i nästa vecka.
Artikel 2 av 18
Hall Media satsar på Perspektiv inför valet
Tillbaka till startsidan