Alla började med en idé om att det skulle vara roligt att samla barnverksamheterna i alla församlingar och göra en större satsning, gemensam för hela kommunen.

— Det mynnade ut i att vi bokade Youngsters, som är en del av Svenska kyrkans Oas-rörelse. Det är ett team som reser runt i landet och ordnar samlingar för barn och unga, berättar Daniel Berner och Helena Gunnarsson, pastorer i Pingstyrkan i Vetlanda.

De flesta församlingar som haft möjlighet har hakat på arrangemanget och ansluter med sina barngrupper.

— Vårt fokus är att alla barn i kommunen ska kunna delta i ett arrangemang som inte kostar något, säger Daniel Berner och fortsätter:

— Vi kommer att förmedla vårt budskap som bygger på den Gyllene regeln om att göra gott för varandra och allas lika värde.

Flera möten

Annons

Eftersom söndagsskoltraditionen är ovanligt levande i Vetlanda kommun kommer många sådana grupper att möta varandra lördagen den 30 september. Men även andra grupper för barn mellan fem och tolv år kommer.

Barnen mellan fem och åtta år möts i Allianskyrkan i Vetlanda på lördagseftermiddagen och för barnen mellan nio och tolv år pågår parallellt ett möte i Missionskyrkan i Vetlanda. Sång, dans, Bibelberättelser och fika står på programmet då.

Närmare kvällen blir det sedan en konsert med Youngsters i Pingstyrkan. Där väntar dans, musik, hoppborg, ballonger och Jesus, allt enligt affischen som sprids inför dagen.

Vill uppmuntra

— Vi ser verkligen fram emot den här dagen. Vi tror att den kan fungera som en fin uppmuntran både för barnen och alla som lägger många ideella timmar på att leda barnverksamheter i kommunen, säger Daniel Berner.

I linje med detta ordnas också en gemensam kväll för församlingarnas barnledare inför till Youngstersmötena.

— Detta kommer att bli grymt bra! Det är vi helt säkra på, säger Daniel Berner och Helena Gunnarsson, Pingstkyrkan, Axel Rosenkvist Missionskyrkan i Vetlanda, Anders Dahlén, Holsby frikyrkoförsamling, och Sven Ökvist, Allianskyrkan i Vetlanda.

På söndagen efter lördagen hålls slutligen en gudstjänst för alla barn och vuxna i Pingstkyrkan i Vetlanda.