Under måndagsförmiddagen gjorde sig utställarna redo i sockenstugan i Näsby. I år kan besökare utforska allt från stickade hantverk till fotografier. Som vi nämnt tidigare finns det nya tillskott bland utställarna, en av dessa är Karin Fransson från Hultaby.

På ett bord ställer hon upp ljus i flera möjliga former och färger.

— Jag hade gjort ett par knallgröna ljus inför detta, men sen har mina barnbarn varit på besök och helt plötsligt verkar de gröna ljusen fått fötter och försvunnit, säger Karin med ett litet skratt.

Experimenterar

Annons

Sedan ett par år tillbaka brukar hon och vänner träffas för att stöpa ljus, något som lett till att hon nu även ställer ut.

— Varje gång jag köpt ljusmassa har jag även köpt ljusformer. Av det som blir kvar i ljusaggregatet använder jag då till att prova de nya formerna, säger hon.

Vid bordet intill henne gör de andra utställarna sina bord redo, bland annat träbildshuggaren Jerry Wirén från Björköby.

— Sen jag tog mitt gesällprov i träsmide experimenterar jag en hel del. Då man aldrig vet vad som går hem hos en besökare har jag med mig en liten blandning av det jag gör, säger han.

Sommarkyrkan i Näsby pågår varje eftermiddag under hela veckan 27.