Vetlandakillen Robin Löfstedt har alltid gjort mycket mål på handbollsplanen. Men frågan är om inte årets säsong är något slags rekord.

På 19 matcher i division 2 har 26–åringen mäktat med 151 fullträffar så här långt enligt skytteligan som Handbollskanalen.se har tagit fram.

Då ska man komma ihåg att Hultsfred HF slåss i botten av tabellen.

– Målmässigt har det nog aldrig gått bättre. Jag tror jag gjorde 102 mål i division 3 förra året, så det här är ju ganska bra, säger Löfstedt om succén.

Med sina 151 mål toppar han skytteligan i division 2 i överlägsen stil. Det har i sin tur lett till att klubbar högre upp börjat rycka i Vetlandakillen som har lirat i allsvenskan med Hallby tidigare.

– Det är två klubbar från allsvenskan och två klubbar i division 1 som har hört av sig. Det är alltid kul när det visas intresse men samtidigt är det mycket som ska stämma också, säger Löfstedt som står inför ett svårt val.

Annons

Numera pendlar 26–åringen från hemmet i Holsbybrunn till Hultsfred där han är spelande tränare. En satsning på allsvenskan igen skulle förmodligen innebära att han tvingas flytta.

– Jag vill ju egentligen spela högre upp igen någon gång så det är jätteintressant. Men jag har två barn, tjej och hus så det måste fungera vid sidan av också.

Har du fått något konkret förslag från någon av klubbarna?

– Just nu är det mer en intresseförfrågan, men det kan nog snabbt bli mer än så om man väl bestämmer sig för att man vill köra.

Innan Löfstedt fattar något beslut kring sin framtid ska han spela klart säsongen med Hultsfred HK först. Med tre omgångar kvar slåss klubben för att rädda ett nytt kontrakt i division 2.

– Jag ska köra klart den här säsongen först så får vi se sen, säger han.

Om du inte hoppar på något erbjudande uppåt, är det Hultsfred som gäller annars då?

Det är det nog. Men just nu vet jag inte. Jag är rätt trött på den här divisionen också. Det är långa resor och stor skillnad rent handbollsmässigt, så självklart hade det varit roligare att spela högre upp.

– Samtidigt har det varit jäkligt bra i Hultsfred också, säger han.