Simon Alexandersson och AFC Eskilstuna valde att gå skilda vägar efter degraderingen från allsvenskan. Parterna kom gemensamt överens om att bryta anfallarens kontrakt.

Nu kan den Hvetlanda GIF–fostrade måltjuven vara på väg till en av AFC:s konkurrenter i Superettan istället.

Annons

Enligt uppgifter till Dalarnas Tidningar är bland annat nykomlingen Brage på jakt efter Alexanderssons underskrift till nästa säsong.

– Jag kan inte kommentera just Brage. Jag kan säga att tre Superettan-klubbar har hört av sig, men inget beslut har tagits och det kommer nog dröja ett tag till. Men jag kommer inte kommentera några klubbnamn. Jag nöjer mig med att säga att tre klubbar, på den nivå som Brage kommer att befinna sig på, har hört av sig, säger Alexanderssons agent Azad Demir till tidningen.

Azad Demir dementerar dock inte att Brage skulle kunna vara en av klubbarna.

– Det viktiga för honom, efter den här turbulenta säsongen i AFC är att han vill känna att han har tränarens förtroende och att tränaren känner till honom och hans egenskaper. Vi är ute efter att han ska hitta tillbaka till glädjen. Allsvenskan, Superettan eller vilken ort det handlar om spelar mindre roll. Allt är intressant i dagsläget, så länge tränaren tycker att han kan bidra, säger Azad Demir.

Simon Alexandersson gjorde succé senast han lirade i Superettan med Åtvidaberg. Säsongen 2016 smällde han dit nio mål och fem assist innan han flyttade vidare till AFC och allsvenskan.

I allsvenskan blev det ett mål för AFC som slutade sist i serien.