Hon konstaterar att det är härligt att ha kaninen hos sig. Kanske nästan svårt att lämna över den. Det är ju så gott att ha en kanin i sin famn och överösa den med kärlek.

Två svarta lamm har också kommit på besök. De har varsin mamma som stött bort dem och ägaren Linda Andersson har därför fött upp dem med nappflaska. Den mänskliga kontakten har gjort dem sociala och de går förnöjsamt mellan stolar och rullstolar och låter sig bli kelade av åldrade händer.

Annons

Plötsligt dyker ponnyn Myran upp genom balkongdörren. Myran inledde besöket på Kvarngården med att hälsa på tre äldre herrar som frivilligt hoppat över dagens samling. Hockeyn på tv:n lockade mer än fika och djurbesök i trädgården, men då kom ponnyn upp till dem.

Inga-Lill Sommansson får en morot i handen och trycker skojfriskt fram den mot aktiveringsledaren Emelie Erikssons ansikte. Men det är Myran som får äta upp moroten medan ägaren Veronika Karlsson varnar henne för att inte bli biten.

— Det har jag blivit en gång, berättar Inga-Lill som vet hur hon ska hålla fingrarna i styr.

Hästtokig har hon varit hela sitt liv men idag hade hon önskat sig en större häst, så hon kan rida. Inga-Lill fyllde 100 år i våras men skulle ta chansen om hon bara fick. Hon satt minsann på hästryggen för bara något år sedan, då trygghetsboendet besökte ridskolan.

Det är fjärde året som Kvarngården får besök av 4H-gården som den här dagen också varit på Ekebogården.