Annons

Annons

Annons

Mordet på Tove

TV: Senaste uppgifterna om försvunna Tove, 21: Polisen vill ha tips om hennes cykel

Toves cykel hittades lutad mot en vägg och låst på en adress i Vetlanda i söndags. Polisen har inte hittat någon koppling mellan Tove och platsen, och ber nu om tips.

Inbäddat innehåll

Foto på cykeln: Viaplay/Efterlyst.

Bild: Privat

Polisen har varit förtegen med information gällande försvinnandet av Tove, 21, i Vetlanda. Två kvinnor i samma ålder har häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. De båda förnekar brott.

På torsdagskvällen stod händelsen på agendan i TV3:s program Efterlyst.

– Vad har hänt 21-åriga Tove som försvann i Vetlanda natten mot i söndags? inledde programledare Hasse Aro med att fråga.

Annons

I programmet får vi följa polisen Rickard Finndahl, chef Grova brott, genom Vetlanda där han berättar om vad polisen faktiskt vet om försvinnandet.

Annons

– Det uppstod saker som man inte riktigt kunde redogöra för, oklarheter helt enkelt, på vad som hade hänt under natten. Och då inleddes en förundersökning gällande människorov, säger Rickard Finndahl i programmet.

Polis Rickard Finndahl, chef Grova brott, berättar att polisen nu vill ha tips om Toves cykel.

Bild: Alexandra Sundberg

Enligt uppgifter till Efterlyst lämnade Tove utestället Nöjet tillsammans med de båda häktade kvinnorna och vandrade norrut längs Storgatan i Vetlanda. Hon ska då ha haft med sig sin cykel och pratat i sin mobiltelefon med pojkvännen klockan 01.49.

Den sista pejlingen av mobiltelefonen sker två timmar senare i mobilmasten på höjderna ovanför Biltema, vilket Vetlanda-Posten var först att rapportera om.

Till Efterlyst säger Rickard Finndahl att det inte helt går att förlita sig på pejlingen, det är istället mer tillförlitligt att tömma hennes mobiltelefon.

Toves cykel hittades låst och lutad mot en vägg på Gränsgatan 16 i Vetlanda. Foto: Efterlyst/Viaplay.

Redan på söndagen fick polisen upp ett spår när de hittade Toves cykel på Gränsgatan 16 i Vetlanda. Den stod lutad mot väggen och var låst. Polisen har inte kunnat hitta någon koppling mellan Tove och adressen.

Annons

Annons

– Om det är någon som har sett Tove eller någon annan komma cyklande på den här, för den är ju placerad fint mot väggen och låst dessutom, så är det av intresse, säger Rickard Finndahl i programmet.

Den som vet något mer om vad som kan hänt i Vetlanda kan höra av sig till polisen på 11414 eller till Efterlyst på 08-702 00 90.

Hela programmet finns att se på Viaplay.

Redan på söndagen fick polisen upp ett spår när de hittade Toves cykel.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan