Annons

Annons

Annons

Vetlanda Centrum

Rockhelg i Vetlanda – då lirar lokala 80-talsbanden: ”Folk är nog nyfikna på att vi har överlevt”

För 40 år sedan släppte flera lokala band en gemensam LP-skiva. Nu firar de att skivan fyller jämnt med en jubileumsspelning. Det blir en rockhelg i Vetlanda.

Text

Ulf Magnusson, Razorback, Conny Stark, Bullfrog, Torbjörn Stubbe, Sågverket, Peter Ottosson, Razorback, Sören Nilsson, Swea, Martin Ritzman, Bullfrog och Mitt i naturen, Hasse Andersson, Mitt i naturen, och Anders Johansson, Razerback.

Bild: Sofia Lönander

Annons

Det är 40 år sedan LP-skivan ”Rock 82 Vetlanda” släpptes med låtar från sex lokala band. År 1982 var Sören Nilsson 22 år gammal och medlem i bandet Swea som är med på plattan.

— Vi hade en musikförening på den tiden. Vi anordnade diskotek uppe i Folkets park och då bestämde vi att överskottet som blev skulle vi lägga på att spela in en skiva. Så det är en liveinspelning från Folkets park, säger Sören Nilsson.

Annons

Annons

På lördag kommer några av banden som medverkar på skivan ge en jubileumsspelning på Nöjet. Men det är inte första gången som de förenas i hemstaden.

— Vi har kört med lite ojämna mellanrum. Någon gång i mitten på 90-talet hade vi en återförening men sedan dröjde det nog till 2017 och så hade vi någon tillställning 2018, säger Sören Nilsson.

Banden som kommer spela på lördag är Bullfrogs, Mitt i naturen, Razorback, Swea och Sågverket.

Bandmedlemmarna från de olika banden bor inte alla kvar i Vetlanda och lika mycket som Sören ser fram emot spelningen, ser han fram emot att återförenas med gänget ännu en gång.

— Det känns jätteroligt. Några av de som är med och spelar i helgen var inte med på skivan. De var nog någon typ av förband men de får ändå vara med i helgen, säger han.

Så här såg konvolutet ut till LP:n Rock 82 Vetlanda.

Bild: Privat

Sören Nilsson berättar att till de tidigare återföreningarna blev det fullsatt och han hoppas på publiken även denna gång.

— Då var lokalerna inte så stora så det blir nog bättre nu när vi ska vara på Nöjet, säger Sören Nilsson.

Vad tror ni det det blir för publik i helgen?

— Jag tror nog det blir lite blandat men med lite högre medelålder än vad det brukar vara där, svarar Sören Nilsson.

Annons

Vad kan publiken förvänta sig?

— Publiken kan förvänta sig stor spridning på musiken. Det är allt ifrån bluesrock till tyngre rock till progressiv rock och 70-tals rock. Swea som jag spelar i kommer köra lite nytt annars blir det endel covers, svarar Sören.

Annons

Hade ni många fans?

— Nja, det vet jag inte. Det var nog närmast sörjande. Men folk är nog nyfikna på att vi har överlevt så länge, höll jag på att säga, skrattar Sören Nilsson.

Det blir två kvällar i rockens tecken i helgen på Nöjet. Redan på fredagen uppträder The Firebombs och Kings of Rock.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan