Annons

Annons

Annons

Fotboll

Här intar tjejerna fotbollsplanen – för att lära känna varandra

28 taggade tjejer är redo att inta den nygjorda gräsmattan på Heds arena i Vetlanda. Det väntas intensiv fotbollsdag med träning, teori och match. Syftet är att skapa sammanhållning och gemenskap innan spelet i FC Vetlanda Dam börjar.

Bild: Lovisa Ström

Annons

För sjätte året i rad arrangeras träningsdagen av FC Vetlanda Dam för de fotbollsspelande ungdomstjejerna från Vetlanda. De är i 14- och 15-årsåldern och kommer från två olika klubbar, som inte ställan ställs mot varandra, Vetlanda FF och Hvetlanda GIF. Men året de ska fylla 16 år ska de alla spela tillsammans, i FC Vetlanda Dam. Dagen syftar till att tjejerna ska få spela fotboll tillsammans, lära känna varandra och skapa en gemenskap.

– Meningen med dagen är att tjejerna ska få spela tillsammans, bli kompisar, ha roligt och inte vara bittra rivaler, säger Mats Göransson och skrattar.

Han är engagerade i sportgruppen i FC Vetlanda Dam och berättar att så fort tjejerna lär känna varandra går det utmärkt.

– Detta är ett sätt att göra övergången mellan klubbarna lite lättare. Och det vikigaste är att ni fortsätter spela fotboll, säger huvudtränare Fredrik Söderlund till tjejerna innan de går ut för att slå de första passningar till varandra.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan