Annons

Annons

Annons

Vetlanda

En ton blev tre: Barytoner ger konsert • ”Sätter Nye på kartan”

När Nye-Farstorp missionsförsamling bjöd in Mikael Järlestrand för att sjunga för och med dem, fick de två sångare på köpet. På söndag ger Tre Barytoner med band konsert i missionshuset.

Text: 

Tre Barytoner klämde in ett stopp i Vetlanda under sin turné. På söndag kommer de till Nye. Foto: pressbild.

Annons

– En söndag förmiddag är inte lättaste sättet att samla folk för konsert. Men vi hoppas på ett fullsatt missionshus, säger Gun-Britt Sigfridsson, en av arrangörerna.

Från början hade församlingen bjudit i Mikael Järlestrand, som tidigare varit deras gäst. Då erbjöd han att hela gruppen kunde komma eftersom de ändå var ute på turné.

Tre Barytoner sjunger främst andliga klassiker och hoppas att publiken kommer att sjunga med. Förutom Mikael Järlestrand, som är en av Sveriges mest kända kristna sångare, är också Bo Wallenberg och Mats Lindström med i gruppen.

Evenemanget är gratis, men det görs en insamling under konserten och pengarna går till Barnmissionen, där Bo Wallenberg är generalsekreterare. Organisationens hjälparbete når ut till barn i 17 länder. Nu ligger fokus på det krigsdrabbade Ukraina. Efter konserten blir det kaffe.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan