Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Här är kristdemokraterna som ställer upp i valet: ”Vill ha ett stabilt styre”

När styret i Vetlanda sprack valde KD att bli en del av den blocköverskridande majoriteten. Årets kandidater till valet – med Monica Samuelsson i spetsen – tycker att det är viktigt att ta sitt ansvar och skapa ett stabilt kommunstyre.

Text: 

Monica Samuelsson, Marie-Louise Sollin, Jan-Erik Josefsson, Kjell Enell, Dan Borg, Madelene Palmgren och Hans Svensson är bland de 12 första på KD:s lista till kommunvalet.

Bild: Louise Halvardsson

Annons

Kristdemokraterna går till val som enskilt parti, men framhåller att de har sin naturliga hemvist i den tidigare alliansen. Dels med Liberalerna, som de haft valteknisk samverkan med, och dels med Centerpartiet och Moderaterna. Att flera moderater gått över till Vetlanda Framåtanda är inget de lagt sig i eller har åsikter om.

– Vi vill ha ett stabilt styre av kommunen med god ekonomisk hushållning. Det är viktigt med ansvarstagande och ordning i beslutsprocesserna, stabilitet och tilltro till alla våra duktiga medarbetare i kommunen, säger Monica Samuelsson.

Hon är partiets gruppledare och står överst på listan av kandidater inför höstens val och finns även på partiets listor till region och riksdag. Hon är kommunalråd på halvtid sedan den nya majoritetsbildningen och även vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Region Jönköping län.

Monica Samuelsson har en bakgrund som skribent och redaktör, bland annat för Erikshjälpens tidningar. Vad gäller sakfrågor lyfter hon skola och bra barnomsorg med goda valmöjligheter.

– Fullt fokus på skolan var mitt vallöfte vid förra valet. Det syns också tydligt i den budget vi nyligen beslutade om, säger Monica Samuelsson.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan